Parę przewrotów społeczno-ustrojowych miało swoje "hymny" i "ścieżki dźwiękowe", nawet u nas, w Priwislańskim Kraju. Mimo szczerych zapewnień zastępów zaangażowanych panków, że słowo jest jak karabin, od 30 lat niewiele udało się w tej materii zrobić....
Nie wiem, czy piosenka może obalić rząd, ale są odwrotne przypadki:
Kilka składanek anti-Bush skończyło się tym, że wybrali go na drugą kadencję.
Nie wiem, czy w temacie, ale zespół Dead Yuppies umieszczając zdjęcie prezydenta LK na debiutanckim albumie chyba nie spodziewał się, że tę twarz już niedługo życie boleśnie skojarzy z pierwszym członem ich nazwy.
bo Kortatu jest tak antyssytemowe że aż zęby bola
słuchałem sobie wczoraj antiflagu, właczyłem youtuba żeby obejrzec se jakies klipy i jeden z nich mnie rozwaluił na łopaty: die for your government robiony przez jakąs maoistowska organizację http://www.youtube.com/watch?v=PynWTLeUJRA
_________________ Si Deus nobiscum, quis contra nos?
bo Kortatu jest tak antyssytemowe że aż zęby bola
słuchałem sobie wczoraj antiflagu, właczyłem youtuba żeby obejrzec se jakies klipy i jeden z nich mnie rozwaluił na łopaty: die for your government robiony przez jakąs maoistowska organizację http://www.youtube.com/watch?v=PynWTLeUJRA
rozjebal mnie ten komentarz pod filmem...
"Fighting for peace is like Fucking for Virginity!!!!!!!!!!! "
Moim nikczemnym zdaniem udało sie to tylko .B Marleyowi doprowadzic do zawieszenia broni na Jamajce przez jakis czas ,Kortatu chciało ale nie wyszło ,byli za organizacja ETA i wspierali ją tekstowo z tego co wiem ,nawet na Robrege powiewała flaga ETA jak sobie przypominam ich koncert z przed lat
_________________ EL SEXO AS PURE MERDE!!!!!!!!!!!!!!
Fakt, nie pomyślałem o Jamajce, tam muzyka ma jakiś może i wpływ na bieżącą politykę, po pierwsze dlatego, że jest lokalna i powszechna, a po drugie: światek muzyczny ma silne związki z gangsterami i politykami.
W czasach PRL polska muzyka punkowa tekstami i olewaniem systemu tez dołożyła cegiełkę do obalenia tego rządu. Chyba że nie mam racji i to wszystko było wymysłem Sbeków i Ormowców
_________________ EL SEXO AS PURE MERDE!!!!!!!!!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum