Nikodem15
Wysłany: Czw 25 Sty, 2007 Karcer
Co tak cicho o tym świetnym zespole? Dopiero niedawno wgłębiłem się w ich twórczość, a mogłem to zrobić wcześniej. Naprawdę ciekawe i trafne teksty oraz pomysłowe kompozycje. Przy tym trzymają poziom od lat, co nie jest częste w punk rocku - ich ostatnia płyta jest równie dobra jak stare rzeczy.
_________________ www.dr.hackenbush.vn.pl - oficjalna strona dotycząca zespołu Dr. Hackenbush, duetu Fred Standart & William Kox i innych przejawów działalności artystycznej Andrzeja "Zmory" Rdułtowskiego
Nikodem15
Wysłany: Czw 25 Sty, 2007
Lepiej późno niż wcale.
_________________ www.dr.hackenbush.vn.pl - oficjalna strona dotycząca zespołu Dr. Hackenbush, duetu Fred Standart & William Kox i innych przejawów działalności artystycznej Andrzeja "Zmory" Rdułtowskiego
sa scisla czolowka pankroka polskiego w ogóle jak dla mnie. "nic nikomu o niczym" powala na kolana....
_________________ Want to fuck up, drop out, never trust a fucking hippie.
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' up your music to punk.
If I could do it so could anyone
'Wschód jest pełen słońca' to dobra płytka obfitująca głównie w stare numery z lat 80tych, 'nic nikomu o niczym' również daje rade.
Ogólnie dobra kapela.
ja ostatnio mamfaze na bachora. zajebista kapelka to jest. zaraz po niej junkers i all bandits.
znudzily mi sie wielkie idee wlochatego itp sprawy Laughing
ile można słuchac o tym co sie dzieje po 4tym piwie albo o tym że "lepiej z kumplami pójśc na mecz, posłuchac płyt z muzyką oi!, albo pójść do baru napić się"
_________________ Kill your fucking idols
Just smash them on the wall
Don't buy their senseless records
Don't be their fuckin' toy
Nikodem15
Wysłany: Pią 26 Sty, 2007
Najlepiej słuchać czegoś pośredniego między jednym a drugim albo czegoś całkiem innego od jednego i drugiego, np. Karceru.
le można słuchac o tym co sie dzieje po 4tym piwie albo o tym że "lepiej z kumplami pójśc na mecz, posłuchac płyt z muzyką oi!, albo pójść do baru napić się" Wink
najlepiej o tym nie sluchac, nie gadac - tylko to zrobić!
Wysłany: Nie 18 Lut, 2007
Piątkowy koncert w Uchu dowiódł ( a przynajmniej mnie utwierdzil w przekonaniu), że Karcer zajebistym zespołem jest. Choć wyglądają radykalnie niepunkowo, to grają w taki sposób, że dźwięki rekompensują wszelkie niedostatki wizualne. W każdym razie zespół jest nieszablonowy, co w punk rocku jest zarówno wielkim plusem jak i wielką rzadkością.
Jeszcze dużo mógłbym napisać dlaczego lubię ten zespół, ale po co? Starczy, że to dla mnie kanon punk rocka.
Wschód jest pełen słońca!!!
_________________ www.punk88.fora.pl
Bez kompromisu, bez cenzury, bez sensu
Zgadzam się z Prezesem - nawet jakby mieli włosy do pasa i korale, byliby zajebistą kapelą pankową, w odróżnieniu od kilku innych polskich zespołów, u których jest dokładnie odwrotnie.
Choć oczywiście wygląd a'la Casualties w tym wypadku to wzorzec z Sevres.
Obiecywałem sobie zakupić jakieś ich płyty, ale przechlałem całe pieniądze na koncercie w Gdyni.
Zgadzam się z Prezesem - nawet jakby mieli włosy do pasa i korale, byliby zajebistą kapelą pankową, w odróżnieniu od kilku innych polskich zespołów, u których jest dokładnie odwrotnie.
"na trzy-czte-ry drzemy legitki.
ale co fakt to fakt - popis dali świetny, choć są kolejną kapelą z gatunku "the rasiaks". ale w sumie nie ma co sie dziwić - troche latek na karku panowie mają. tym niemniej - moja ulubiona polską kapela punkowa - rezpektah.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum