Wojsko musi jeść nie byle jakie jedzonko tylko treściwy i kaloryczny pokarm!Myślę o kuchni polowej.Śniadanie-suchary i konserwa, obiad-grochowa na boczku,do tego kiełbaska i bułka,gąski raczej nie będzie ale wątróbkę z cebulką może da się zorganizować,kolacja-patison nadziewany mielonym.Chorzy i ranni dieta!
Michał napisał/a:
Dlatego też mam jakiś taki sceptycyzm "rozwój, złota era, wysoko rozwinięta nauka, technika i inżynieria" - tak mniejwięcej pisało w Atlasie Politycznym Świata wydanym w 1984 roku o ZSRS, który pewnie leży gdzieś u moich rodziców jeszcze. I może to nauczyło mnie raczej patrzeć na dokonania a nie na "myśl".
Przypominam,że to ćwiczenia.Plany taktyczne to nie rzeczywistość,podczas akcji mogą wystąpić nieprzewidziane trudności,dlatego jestem ciekaw pytań i sugestii na temat?Jeśli dożyję też wezmę w niej udział,może nawet rosomakiem przyjadę jak uruchomię.Ślubowałem co prawda wierność na posterunku w górach,lecz wybłagam o przepustkę.
Jako historyk powinieneś wiedzieć ,jak Centrala załatwia takie sprawy,kiedy zostają pozostawione samym sobie.Krótko,wyśle ze dwa liberatory z napalmem i dokładnie pozamiata.W razie wątpliwości kontakt w starej szkole lub oczyszczalni.
Ps.Rozkazy na dziś,każdy samodzielnie zdobywa uzbrojenie{RKM}i odzież.W tej chwili magazyn pusty.
Ps2 Przy zachowaniu szczególnej ostrożności w duchu rozkazu samodzielnie prowadzić drobne działania zaczepne.{ostrzelać krótkimi seriami przeciwnika,walnąć granat itp.}
Szpital jest za blisko kuchni.Chorzy będą jęczeć i dostawać apatii.Kapral Kozber zbierze kilku ludzi,siądzie przy łóżkach i zajmie rozmową.Niech im wytłumaczą,że warto żyć,dieta wieczna nie jest.Cherlaki do akcji mi nie potrzebne.Tylko ma być wyrozumiały,sam też kiedyś byłem chory i wiem jak męczy zapach pieczonego kurczaka.Bo jak nie to się wkurwię i sam tam pójdę z karabinem.
Ps.Dać im skibę chleba,chorym na reumantyzm smarować kończyny wyciągiem z jadu żmiji.Dobra jest apiterapia ale do tego dojdziemy.Przeprowadzałem już eksperymenty na jehowcach i działa.Bywało,że po pierwszej wizycie ból mijał i chodzili jak zegarki.Jeszcze chłopaki poznają co to wojna obronna i będą zabijać bez wahania.
Wysłany: Pon 16 Gru, 2013
Jednak zupa dupa grochowa jest najlepsza ma takie pierdniecie że sam pan michałzewsi nie dałby rady utrzymać się na powierzchni ziemskiej i calutki by lewitował w strone słonca lub inszej paskudnej gwiazdy Smacznego wiarusy i dekarze lub dekoratorzy czy jak wam tammmmmmm!!!!!!!
_________________ Przyszedł rzeczowo żeby coś osiągnąć
ale już w pierwszych drzwiach kopniak
uśmiechnął się
kopniak wydał mu się dosyć dowcipny
spróbował znowu
kopniak
Jednak zupa dupa grochowa jest najlepsza ma takie pierdniecie że sam pan michałzewsi nie dałby rady utrzymać się na powierzchni ziemskiej i calutki by lewitował w strone słonca lub inszej paskudnej gwiazdy Smacznego wiarusy i dekarze lub dekoratorzy czy jak wam tammmmmmm!!!!!!!
A Ty nie idziesz?Dla Ciebie też jest peleryna!Sex Bombo!
Wysłany: Wto 17 Gru, 2013
Ot przykrość nie idę a peleryne zakosiła mi Arabela sex bomba czeska ale dzięki za pamietliwośc!!!
_________________ Przyszedł rzeczowo żeby coś osiągnąć
ale już w pierwszych drzwiach kopniak
uśmiechnął się
kopniak wydał mu się dosyć dowcipny
spróbował znowu
kopniak
Sezon grillowy zbliĹźa siÄ wielkimi krokami, a to idealny moment, by wrĂłciÄ do gotowania we wĹasnym zakresie! Grillowanie to nie tylko kieĹbasa i karkĂłwka â warto postawiÄ na warzywa, ryby czy domowe marynaty. PrzygotowujÄ c wszystko samemu, mamy peĹnÄ kontrolÄ nad smakiem i jakoĹciÄ skĹadnikĂłw. Dodatkowo wspĂłlne gotowanie na ĹwieĹźym powietrzu to Ĺwietna okazja do spÄdzenia czasu z bliskimi. Do ulubionych miÄs idealnie pasuje saĹatka na grilla. W tym roku planujÄ wiÄcej lekkich, zdrowych daĹ z grilla. A Wy, co wrzucacie na ruszt?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum