raczej mi nie podchodzi, ale jestem w stanie wytrzymać, a i kilka fajnych kawałków mają, choć z tytułów to pamiętam tylko ten, który nazywa się właśnie "Rammstein" hehe
i całkiem fajny jest ich nowy teledysk - amerikaaaaaaa
Siostra mówiła mi kiedyś że zajebiste koncerty dają..nic do nich nie mam ale raczej nie słucham bo nie lubie języka niemieckiego szczególnie w muzyce
_________________ Co ja mam zrobic? nie lubie ludzi wiem o co chodzi nie lubie godzic sie na cos co mi nie podchodzi.Nie lubie nudzic mam w dupie i mnie nie obchodzi co mowia ludzie o mojej dupie i o lodzi ...kiedy mowie A barany mowia ...
Nikodem15
Wysłany: Czw 07 Paź, 2004
Faaajna kapela. Oryginalna, a j. niemiecki idealnie pasuje do takiej muzy.
_________________ www.dr.hackenbush.vn.pl - oficjalna strona dotycząca zespołu Dr. Hackenbush, duetu Fred Standart & William Kox i innych przejawów działalności artystycznej Andrzeja "Zmory" Rdułtowskiego
nie znoszę ! nigdy nie przepadałe, aczkolwiek piosenka Stripped była ciekawa. Szkoda tylko że wszystkie inne są takie same. Dla mnie ten zespół to nuda, a jak widzę klip do Amerika to mnie trzęsie
Wysłany: Czw 07 Paź, 2004
Kiedyś byłam ich wierną fanką A tak w ogóle to ich muzyka strasznie mi się podoba i szczerze mówiąc trudno mi wybrać ulubioną. Rzeczywiście muszę przyznać ,że Stripped w ich wykonaniu było bardzo dobre, również świetnie sobie poradzili z przeróbką "Das Model".No i też niezły jest ich utwór Amerika i klip do niego
Oh Rammstein to była kiedyś moja ulubiona kapela, zasami lubie ich jeszcze posłuchać ale to nie to samo co kiedyś.....
Gringo, gdybyś słuchał dużej ilości muzyki tego typu to napewno rozpoznawał byś bez większego problemu dany rodzaj muzyki, róznią się i to sporo nawet Oczywiscie to też zależy jaki rodzaj punka, jaki rodzaj metalu oraz rocka słuchasz w danym momencie Bo różnica między np. Black metalem a punk77 jest nadwyraz zauważalna.....
_________________ Hell yeah! Sun City Rockers!
Oi!Boy
Wysłany: Śro 03 Lis, 2004
Mnie trochę nudzi ich muzyka jak dla mnie trochę za elektronicznie ale SHOW na koncertach dają pierwsza klasa.
No tak, mnie też to nudzi coraz bardziej, i podobnie jak u Oi!Boya, troche zbyt przekombinowana muzyka....Ale niektóre kawałki naprawde dobre są, szczególnie z pierwszych dwóch studyjnych płyt
Dlaczego chcesz banować ? Bo ma inne zdanie niż Ty.....weź się zastanów Jest troche szurnięty i ma nick infantylny, ale upośledzonych ludzi sie nie krzywdzi
Rammstein owszem jest oparty na metalowych riffach, ale metalem to ja bym tego nie nazwał, taki ostry hard rock dla niektórych to metal dla innych hard rock i chuj.....
_________________ Hell yeah! Sun City Rockers!
Ostatnio zmieniony przez Koniu Czw 25 Lis, 2004, w całości zmieniany 1 raz
Hard Rock skończył się dawno temu, i to nie chodzi o cięższe granie, bo nawet Europe (The Final Countdown) jest nazywana kapelą Hard Rockową.
heh.... Jak nurt muzyczny może się skończyć
nazik napisał/a:
Hard Rock to jest muzyka "gitarowa" i melodyczna, a Rammstein to się nawet nie umywa do tego stylu.
A rammstein nie jest muzyką gitarową i melodyjną (bo chyba to chciałeś powiedzieć) ? Jak to gdzies pisało Rammstein to prosty, motoryczny hard rock podlany "metalicznym" sosem i mi własnie takie określenie pasuje do ich muzyki
A czy słyszysz oryginalne hard rockowe kapele, które grają w takim stylu jak przed laty?
hehe...oczywiscie nazik sprowadza wszystko do lat 70'. Black Sabbath i inne sprawy, i porównuje wszystko do nich.....Nie, nie słysze nic takiego, hard rocka już nie ma przepadł, nie istnieje...buheh
nazik napisał/a:
A czy Rammstein jest choć w najmniejszym stopniu podobny do stylu, jaki prezentowały kapele sprzed lat?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum