|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Kultura & Sztuka - Filmy! Książki!
Nieja - Pon 10 Wrz, 2007
Cytat: | a ja napierdalam książki Pratchetta |
Te książki są genialne!
Wczoraj oglądałem "Opowieście niemoralne" i stwierdzam, że to ŚWIETNY film. Niestety nie miałem napisów, więc nie moge stwierdzić, że genialny
Anonymous - Pon 10 Wrz, 2007
http://www.youtube.com/watch?v=UI_VSuTJpjE
ładne....
Marguz - Pon 10 Wrz, 2007
pożyczyłem sobie "neither here nor there" Billego Brysona, się okaże czy faktycznie wart pożyczania, troche mi zejdzie pewno bo po ingliszu
buri - Pon 10 Wrz, 2007
zaczalem czytac scenariusze Ingmara Bergmana do "Fanny i Alexander" i "Z życia marionetek" (oba filmy mam ole obejrze dopiero po przeczytaniu). Trzeba przyznać że rzecz jest błyskotliwie napisana: czyta się dobrze jako powieść a ma jednocześnie przemyślaną koncepcje jako scenariusz.
socobuska - Pią 14 Wrz, 2007
http://youtube.com/watch?v=hQexj9xPhp4 ten film ten utwór mhm
xkrzysiekx - Pią 14 Wrz, 2007
buri napisał/a: | "Fanny i Alexander" |
jeden z moich ulubionych Bergmanów
Xiao Mei - Pią 14 Wrz, 2007
xkrzysiekx napisał/a: | buri napisał/a: | "Fanny i Alexander" |
jeden z moich ulubionych Bergmanów |
Zawsze chcialam to obejrzec
Anonymous - Pią 14 Wrz, 2007
Zwierz@k napisał/a: | a ja napierdalam książki Pratchetta |
świetne są 3 lata temu czytałem i to dużo.
buri - Pią 14 Wrz, 2007
Xiao Mei napisał/a: | xkrzysiekx napisał/a: | buri napisał/a: | "Fanny i Alexander" |
jeden z moich ulubionych Bergmanów |
Zawsze chcialam to obejrzec |
ja obejrzalem przedwczoraj i mnie zniszczyl. arcydzieło ale 5 godzin z zycia mi wycial
'z zycia marionetek' tez rewelacja
xkrzysiekx - Pią 14 Wrz, 2007
buri napisał/a: | ja obejrzalem przedwczoraj i mnie zniszczyl. |
nic dodac nic ując.miałem tak samo. Monika - koniecznie obejrzyj!
buri - Nie 16 Wrz, 2007
po scenariuszach Bergmana przerzuciłem sie na tysiąc stronnicowy wybór dramatów Strindberga. Jak na razie "Ojciec", "Silniejsza" i "Panna Julia" to gruby pankrok, "Wierzyciele" troche mniejszy.
...dlaczego Ci szwedzi tak nienawidzą kobiet ?
Blekit - Pon 17 Wrz, 2007
"Gracz" Dostojewskiego dobry
Właśnie w me łapy wpadł.
Stanzberg - Pon 17 Wrz, 2007
Blekit napisał/a: | "Gracz" Dostojewskiego dobry |
Zajebisty. Nie chce się wierzyć, że Fiodorro popełnił to tylko dla kasy, na szybko.
Chałtury geniuszy przewyższają arcydzieła prostaków.
magdalenik - Pon 17 Wrz, 2007
Stanzberg napisał/a: | Chałtury geniuszy przewyższają arcydzieła prostaków |
pieknie to ujales
Mecenas - Pon 24 Wrz, 2007
byłem na "Katyniu"
początek do bani, po 15 minutach myślałem że zacznę ziewać, sztywniactwo i naiwniactwo, do tego wzięta z dupy scena aresztowania profesorów UJ, miało być o sowietach a nie szkopach,potem zaczęło się rozkręcać, kilka ładnych kadrów (prycze w obozie jenieckim), postawy wobec sprawy katyńskiej po "wyzwoleniu" i na koniec z grubej rury scena rozstrzelania, napisy końcowe bez muzyki, kurwa przez parę chwil nie mogłem wstać z fotela, wyszedłem z kina a tam słońce świeci, laski z głębokimi dekoltami, czułem się zdeczka nie na miejscu, ogólnie dobry film, polecam
Stanzberg - Pon 24 Wrz, 2007
Wybieram się, czuję, że to arcydzieło.
Angel Of Death - Pon 24 Wrz, 2007
serio ?
spotkałam sie z masą negatywnych opinii o tym filmie właśnie... że przereklamowany i tak dalej....
Anonymous - Pon 24 Wrz, 2007
Zeitgeist
http://video.google.com/v...901554543719947
xkrzysiekx - Pon 24 Wrz, 2007
Cytat: | serio ?
spotkałam sie z masą negatywnych opinii o tym filmie właśnie... że przereklamowany i tak dalej.... |
ja sie nie wybieram. naczytałęm się tyle złego o patosie, złym scenariuszu i dialogach, ze eni czuję potrzeby oglądania. póxny Wajda to już nei moje kino
Xiao Mei - Pon 24 Wrz, 2007
Ja sie tyle reklam, zapowiedzi, wywiadow nasluchalam, ze juz jakbym to widziala
ja nie oglądam tv, więc mnie ten cały szum medialny ominął, przed obejrzeniem czytałem tylko jedną recenzję i faktycznie nie była entuzjastyczna, ale ja z zasady nie ufam dziennikarzom, a tym bardziej w tak delikatnej sprawie jak film, książka czy płyta
Xiao Mei - Pon 24 Wrz, 2007
Ja tv tez nie oglądam, mialam na mysli radio (i reklame na rachunku za telefon TP ).
nie spotkałem się, ale reklama filmu na rachunku za telefon to świetny chwyt
Mecenas napisał/a: | nie spotkałem się, ale reklama filmu na rachunku za telefon to świetny chwyt |
się smiejecie, a "katyń" jest polskim kandydatem do oskara
|
|