PUNK FORUM
Forum Punkowe

Kultura & Sztuka - Filmy! Książki!

Nieja - Pon 10 Wrz, 2007

Cytat:
a ja napierdalam książki Pratchetta

:idea: Te książki są genialne!

Wczoraj oglądałem "Opowieście niemoralne" i stwierdzam, że to ŚWIETNY film. Niestety nie miałem napisów, więc nie moge stwierdzić, że genialny :|

Anonymous - Pon 10 Wrz, 2007

http://www.youtube.com/watch?v=UI_VSuTJpjE

ładne....

Marguz - Pon 10 Wrz, 2007

pożyczyłem sobie "neither here nor there" Billego Brysona, się okaże czy faktycznie wart pożyczania, troche mi zejdzie pewno bo po ingliszu
buri - Pon 10 Wrz, 2007

zaczalem czytac scenariusze Ingmara Bergmana do "Fanny i Alexander" i "Z życia marionetek" (oba filmy mam ole obejrze dopiero po przeczytaniu). Trzeba przyznać że rzecz jest błyskotliwie napisana: czyta się dobrze jako powieść a ma jednocześnie przemyślaną koncepcje jako scenariusz.
socobuska - Pią 14 Wrz, 2007

http://youtube.com/watch?v=hQexj9xPhp4 ten film ten utwór mhm :!:
xkrzysiekx - Pią 14 Wrz, 2007

buri napisał/a:
"Fanny i Alexander"

jeden z moich ulubionych Bergmanów

Xiao Mei - Pią 14 Wrz, 2007

xkrzysiekx napisał/a:
buri napisał/a:
"Fanny i Alexander"

Zawsze chcialam to obejrzec :bad:

Anonymous - Pią 14 Wrz, 2007

Zwierz@k napisał/a:
a ja napierdalam książki Pratchetta

świetne są 3 lata temu czytałem i to dużo.

buri - Pią 14 Wrz, 2007

Xiao Mei napisał/a:
xkrzysiekx napisał/a:
buri napisał/a:
"Fanny i Alexander"

Zawsze chcialam to obejrzec :bad:

ja obejrzalem przedwczoraj i mnie zniszczyl. arcydzieło ale 5 godzin z zycia mi wycial
'z zycia marionetek' tez rewelacja

xkrzysiekx - Pią 14 Wrz, 2007

buri napisał/a:
ja obejrzalem przedwczoraj i mnie zniszczyl.

nic dodac nic ując.miałem tak samo. Monika - koniecznie obejrzyj!

buri - Nie 16 Wrz, 2007

po scenariuszach Bergmana przerzuciłem sie na tysiąc stronnicowy wybór dramatów Strindberga. Jak na razie "Ojciec", "Silniejsza" i "Panna Julia" to gruby pankrok, "Wierzyciele" troche mniejszy.
...dlaczego Ci szwedzi tak nienawidzą kobiet ? :lol:

Blekit - Pon 17 Wrz, 2007

"Gracz" Dostojewskiego dobry :?:
Właśnie w me łapy wpadł.

Stanzberg - Pon 17 Wrz, 2007

Blekit napisał/a:
"Gracz" Dostojewskiego dobry :?:

Zajebisty. Nie chce się wierzyć, że Fiodorro popełnił to tylko dla kasy, na szybko.
Chałtury geniuszy przewyższają arcydzieła prostaków.

magdalenik - Pon 17 Wrz, 2007

Stanzberg napisał/a:
Chałtury geniuszy przewyższają arcydzieła prostaków

pieknie to ujales :o :D

Mecenas - Pon 24 Wrz, 2007

byłem na "Katyniu"
początek do bani, po 15 minutach myślałem że zacznę ziewać, sztywniactwo i naiwniactwo, do tego wzięta z dupy scena aresztowania profesorów UJ, miało być o sowietach a nie szkopach,potem zaczęło się rozkręcać, kilka ładnych kadrów (prycze w obozie jenieckim), postawy wobec sprawy katyńskiej po "wyzwoleniu" i na koniec z grubej rury scena rozstrzelania, napisy końcowe bez muzyki, kurwa przez parę chwil nie mogłem wstać z fotela, wyszedłem z kina a tam słońce świeci, laski z głębokimi dekoltami, czułem się zdeczka nie na miejscu, ogólnie dobry film, polecam

Stanzberg - Pon 24 Wrz, 2007

Wybieram się, czuję, że to arcydzieło. :idea:
Angel Of Death - Pon 24 Wrz, 2007

serio ?
spotkałam sie z masą negatywnych opinii o tym filmie właśnie... że przereklamowany i tak dalej....

Anonymous - Pon 24 Wrz, 2007

Zeitgeist
http://video.google.com/v...901554543719947

xkrzysiekx - Pon 24 Wrz, 2007

Cytat:
serio ?
spotkałam sie z masą negatywnych opinii o tym filmie właśnie... że przereklamowany i tak dalej....

ja sie nie wybieram. naczytałęm się tyle złego o patosie, złym scenariuszu i dialogach, ze eni czuję potrzeby oglądania. póxny Wajda to już nei moje kino :|

Xiao Mei - Pon 24 Wrz, 2007

Ja sie tyle reklam, zapowiedzi, wywiadow nasluchalam, ze juz jakbym to widziala :wink:

:lol:

ja nie oglądam tv, więc mnie ten cały szum medialny ominął, przed obejrzeniem czytałem tylko jedną recenzję i faktycznie nie była entuzjastyczna, ale ja z zasady nie ufam dziennikarzom, a tym bardziej w tak delikatnej sprawie jak film, książka czy płyta
Xiao Mei - Pon 24 Wrz, 2007

Ja tv tez nie oglądam, mialam na mysli radio (i reklame na rachunku za telefon TP ).

nie spotkałem się, ale reklama filmu na rachunku za telefon to świetny chwyt :lol:

Mecenas napisał/a:
nie spotkałem się, ale reklama filmu na rachunku za telefon to świetny chwyt

się smiejecie, a "katyń" jest polskim kandydatem do oskara :|