| |
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Kultura & Sztuka - Komiksy!!!!
Zwierz@k - Wto 06 Wrz, 2005
| Rude napisał/a: | | Heh Kadr jak myszy obgryzaja Popiela jest nie do zapomnienia Mr. Green |
kurwa, moj dziadek ktory umarl 10 lat temu mial ten komiks... pameitam, ze wtedy balem sie go ogladac ( cyztac nie umialem)
pzoatym z komiksow lubie serie Lobo, wilqa, sikalafo-ciach bajera. ze staroci to Tytusy i Kajki i kokosze ( do dzis mam kilkanascie zeszytow), kiedys byl tez tkai komix "kurs na Pólwysep York", ktory bardzo lubilem, byl tez kryminalny "kajtek i koko". kiedys jaralem sie tez akcozrem donaldem, ale szybko mi przeszlo
Łajek - Śro 07 Wrz, 2005
Prosiacek byl dobry, kiedys fascynowaly mnie Kjako i Kokosze to dopiero komix! Wilq ostatnio czytalem - zajebiste no i ocvzywiscie blixa i zorzeta dobre, a nie wiem cxo tam jeszcze czytalem...
Swoja sroga jak kiedys z kumplem listy sobie pisalismy, to do kazdego rysowalismy komix, byly to przygody alko-punkow, ciagle cos z butelkkami, cos z textem 82, swpiewy pijanstwa itd. kreska wiadomo jaka ale przygfody byly dobre kiedys musze do nich wrocic jeszcze...
anarcho-klecha - Czw 15 Wrz, 2005
kurde znalazlem w antykwariacie cala kolekcje starych hellboyow za grosze !!!
Blekit - Czw 15 Wrz, 2005
to fajnie ci
ja wydalem kupe kasy na nie
ale nie załuje, uwielbiam Hellboya
MarginWalker - Pią 16 Wrz, 2005
| Richard Gecko napisał/a: | | uwielbiam Hellboya |
ja też
Mignola jest niesamowity
anarcho-klecha - Pią 16 Wrz, 2005
hellboy wymiata tylko film chojowy o nim nakrecili
MarginWalker - Pią 16 Wrz, 2005
fakt, chociaż w porównaniu z Pająkiem, albo trójką i czwórką Batmana
i tak jest świetny
Blekit - Pią 16 Wrz, 2005
dokładnie !
Blekit - Śro 28 Wrz, 2005
o Dziewannie tylko czytalem gdzieś kiedyś, chętnie sprawdzę
a w pazdzierniku wychodzi album z Sin City - To Hell And Back
kwassu - Śro 28 Wrz, 2005
a ja ostatnio czytalm Metropolis-bardzo fajny i jakies amerykanski coś -w stylu Happy Tree Friends tylk oze robione na wiekszym kwasie
Blekit - Wto 11 Paź, 2005
Kaznodzieja
wczoraj dorwałem skany 3 pierwszych albumów
naprawde nie lubię komiksów na kompie, ale kasy ni ma i nie ma skad pozyczyć, to tym sie zadowalam
połączenie kryminału, thrillera i westernu plus dużo czarnego humoru, przemocy, vulgaryzmów i motywy paranormalne
przeczytalem dopiero pierwszy album i jestem pod wrażeniem
jest to jeden z komiksów tzw. kontrowersyjnych
MarginWalker - Śro 19 Paź, 2005
Czytałam wszystkie numery Preachera i muszę ze smutkiem przyznać,że po: świetnym, cudownym, genialnym początku...im dalej tym gorzej. Ale seria do końca daje radę.Z perspektywy czasu z wydawnictwa Vertigo lepsze wrażenie na mnie robi Transmetropolitan
Blekit - Śro 19 Paź, 2005
o Transmetropolitanie tylko slyszalem i czytalem i na to jestem cholernie napalony, mam nadzieję, że moje pragnienia ziszczą się jak najszybciej
MarginWalker - Wto 25 Paź, 2005
jak chcesz, mam wszystkie ale niestety tylko w formie elektronicznej, wydany na papierze, namacalny i śliczny mam tylko numer pierwszy, acha, całość oczywiście w języku angielskim
Maciek - Wto 25 Paź, 2005
parafrazując Gargamela:Jak ja niecierpię komiksów.
MarginWalker - Śro 26 Paź, 2005
nie znasz się
Maciek - Śro 26 Paź, 2005
| MarginWalker napisał/a: | | nie znasz się Razz |
Znawczynio;),powiedz mi więc gdzie można dostać takie coś "Tyfus,Homek i Erotomek"? Za dzieciaka lubiłem Papcia Chmiela i chętnie bym sobie to obejrzał
MarginWalker - Śro 26 Paź, 2005
ale to z Papciem Chmielem niewiele ma wspólnego, a co do tego gdzie można dostać, to nie jest to chyba duży problem. Internet masz to sobie poszukaj
Blekit - Śro 26 Paź, 2005
http://www.komiks.gildia.pl/komiksy/priest
to bym chciał sprawdzić
skojarzenia ze Świętym od morderców
ZdyChaj - Czw 27 Paź, 2005
mi spodobal sie ten komiks, narysowany na podstawie filmu "halloween"
http://www.angelfire.com/...mics/halloweenI
Driada - Nie 11 Gru, 2005
thorgal i komiks o szninklach, niestety nie pamietam tytułu.
Zadnych innych ulubionych nie mam, choc pochłaniam je tonami
MarginWalker - Pon 12 Gru, 2005
mi się nowe Thorgale nie podobają i ubolewam nad tym strasznie, ale muszę być obiektywna. Kreska jeszcze daje rade, chociaż wolę starsze prace Rosińskiego, ale scenariusze...buuu...
Zresztą przyznaje się, że czekam teraz aż główną postacią zostanie Joalan.
| Driada napisał/a: | | komiks o szninklach, niestety nie pamietam tytułu. |
tytuł brzmi: Szninkiel
Blekit - Pon 12 Gru, 2005
mi się w Thorgalu nigdy kreska nie podobala, ale fabularnie zawsze dawalo radę
zawsze w sensie - kiedyś, gdy mialem z tym styczność
MarginWalker - Pon 12 Gru, 2005
aaaa, właśnie mi się przypomniało, że coś ci obiecałam...sorry Panie Gecko. Urlop wprawił mnie w amok pełen szczęścia i wszystkie zobowiązania zatonęły w czekuściach mego umysłu
Blekit - Pon 12 Gru, 2005
ale wlasnie, napisz czy wszystkie masz zeszyty (skany, oczywiscie) oryg. czy masz jakieś polskie? bo ja wlasnie ostatnio skombinowalem troche MEtropolitanu i Preachera anglojęzyczne
dużo tego, więc moze ci czegoś brakuje daj znać
|
|