|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Inne - Co ostatnio zawładnęło Waszymi głośnikami?
ko0niu - Nie 09 Sie, 2009
Szo napisał/a: | Wielkie dzięki Koniuu, znalazłem i ściągam, dzięki Foxy 68 za propozycję. |
nie ma sprawy.
badmotherfucker : są gusta i guściki , dla mnie tragedia wg. post regiment jest średniawką w porównaniu z demkiem i pierwszą studyjną. 2x szybciej nie znaczy wcale w przypadku tej kapeli 2x lepiej. A Nikę uważam za najlepszy punk wakal damski nad wisłą mimo wszystko. bardzo ładny powrót na scene jako wsparcie dubsów na rocket from poland.
zobaczyłbym sobie dumbsów z niką na żywo. W wawie chyba takie koncerty miały miejsce, czy mnie się coś pojebało?
Właśnie zapodałem ową rakietę z polski
Szo - Nie 09 Sie, 2009
Cytat: | Te demo Post Regimentu jest co najwyżej średnie - nie wiem czym się zachwycać |
spierdalaj
BadMotherfucker - Nie 09 Sie, 2009
Prawda w oczy kole
Jakość średnia, kawałki brzmią sporo gorzej niż na s/t i wokal Niki jest jakościowo dużo lepszy. No ale przecież to pierwsze wydawnictwo więc trzeba je lubić i znać
Foxy 68 - Nie 09 Sie, 2009
ko0niu napisał/a: | zobaczyłbym sobie dumbsów z niką na żywo. W wawie chyba takie koncerty miały miejsce, czy mnie się coś pojebało? |
miały.
ko0niu napisał/a: | bardzo ładny powrót na scene jako wsparcie dubsów na rocket from poland |
na jedynce też jest
Foxy 68 - Nie 09 Sie, 2009
wrzuciłem jeden numer z mojej kopii tego dema.
Pani Ka - Nie 09 Sie, 2009
Post Regiment- death before metal
To wszystko przez Was
wawrzon - Pon 10 Sie, 2009
http://www.myspace.com/ponyisdead
przesłuchałem ponownie i zajebiście mi się spodobały te kawałki... Mógłbym prosić ... ? nie muszę mówić kogo.
Koncert by był zajebiaszczy... Musimy coś pomyśleć we wroc
Mowa oczywiście o kawałku summer again
Szo - Pon 10 Sie, 2009
Cytat: | Prawda w oczy kole Question
Jakość średnia, kawałki brzmią sporo gorzej niż na s/t i wokal Niki jest jakościowo dużo lepszy. No ale przecież to pierwsze wydawnictwo więc trzeba je lubić i znać |
Jaki wokal Niki? W kawałku skóra 90 oraz catch another train które nie są z tego dema? kompromitujesz się. A tak w ogóle co ci do tego, że mi się to podoba? pierwszą płytę też uwielbiam.
wawrzon - Pon 10 Sie, 2009
Szo napisał/a: | Cytat: | Prawda w oczy kole Question
Jakość średnia, kawałki brzmią sporo gorzej niż na s/t i wokal Niki jest jakościowo dużo lepszy. No ale przecież to pierwsze wydawnictwo więc trzeba je lubić i znać |
Jaki wokal Niki? W kawałku skóra 90 oraz catch another train które nie są z tego dema? kompromitujesz się. A tak w ogóle co ci do tego, że mi się to podoba? pierwszą płytę też uwielbiam. |
BadMotherfucker - Pon 10 Sie, 2009
Mówię o wokalu na s/t - chyba że jesteś tak ograniczony że trzeba Ci wszystko tłumaczyć jak cepem o zboże
Nie mam nic do tego że Ci się to podoba - ale Ty nie miej też nic kiedy komuś się to nie podoba
Stanzberg - Pon 10 Sie, 2009
Wszystkie płyty Post Regimentu są zajebiste (Tragedia wg mnie najmniej), a Nika śpiewała z Dumbsami na obu ich płytach i kilkunastu koncertach w WWA - bylem na większości.
Szo - Pon 10 Sie, 2009
Haha, to wybacz, bo z tego co powiedziałeś wynikało jakbyś myślał, że nika śpiewała na demo. Owszem, głos mógł się jej zmienić, hehe
I wyzbądź się tej manii że punki słuchają czegoś bo to pierwsze wydawnictwo. słucham, bo mi się bardzo podoba. Ma w sobie niesamowity czad, może dlatego że było nagrywane "na setę"? punkrock to nie tylko nagrania w idealnej jakości.
BadMotherfucker - Pon 10 Sie, 2009
Pank to przede wszystkim nagrania w kiepskiej jakości
Ale jeśli mam możliwość posłuchania kawałków w dobrej jakości to wybieram tą opcję.
Może i mam manię "pierwszego wydawnictwa" ale prawda jest taka że w 90% przypadków to właśnie pierwsze wydawnictwo jest najlepsze. Może tak jak mówisz - dlatego że nagrywane z pasją, zaangażowaniem i czystej chęci grania tego co się kocha
Szo - Pon 10 Sie, 2009
ale jakość jest w sumie całkiem przyzwoita. Natomiast pierwsza płyta oficjalna post regimentu, to już po prostu majstersztyk brzmieniowy.
kate - Pon 10 Sie, 2009
BadMotherfucker napisał/a: | Pank to przede wszystkim nagrania w kiepskiej jakości
Ale jeśli mam możliwość posłuchania kawałków w dobrej jakości to wybieram tą opcję. |
ja też tak mam, owszem, ale np weźmy taką Xennę. niesamowicie podobają mi się te nagrania z koncertów i nie wyobrażam sobie, żeby te same kawałki nagrane studyjnie podobałyby mi się bardziej.
minusem tej płyty jest natomiast to, że od trzech lat próbuję się wsłuchać w teksty a do tej pory nie rozszyfrowałam niektóych fragmentów
ko0niu - Pon 10 Sie, 2009
Jak to możliwe że ja nigdy nie zwróciłem uwagi na udział Niki na pierwszej płycie. Ona tam chyba tylko chórki robi albo jestem głuchy jak pień.
biorąc pod uwagę fakt że byłem swego czasu uzależniony od worst nightmare i do tej pory często do niej wracam to teraz mi wstyd że tego nie zauważyłem
Jednakowoż wokal pana curtisa i jego joy division wygrywa jesli chodzi o zblizający się wieczór.
Stanzberg - Pon 10 Sie, 2009
ko0niu napisał/a: | Jak to możliwe że ja nigdy nie zwróciłem uwagi na udział Niki na pierwszej płycie. Ona tam chyba tylko chórki robi albo jestem głuchy jak pień. | Tak, z winy takiej, a nie innej realizacji wokal Niki nie jest na pierwszym planie. W zasadzie słychać go tylko w chórkach.
Foxy 68 - Pon 10 Sie, 2009
a bonus track to co?
Szo - Pon 10 Sie, 2009
na demo 88 ?
bo to nawet na demo 90 tylko w paru kawałkach. Ja szczerze mówiąc, nie zarejestrowałem wyraźniej jej wokalu. To naprawdę chórki "backingowe" musiały być. Z wywiadu nie wynika jasno niestety czy śpiewała czy nie?:)
Foxy 68 - Pon 10 Sie, 2009
nie. na pierwszej płycie Dumbsów. i cały czas o Dumbsach mowa
wawrzon - Wto 11 Sie, 2009
Foxy 68 napisał/a: | a bonus track to co? |
Koniu ma pirata, ktoś pewnie nie zripował do końca
Szo - Wto 11 Sie, 2009
wybaczcie
B84 - Wto 11 Sie, 2009
Od paru dni Turboczarnuchy...
ko0niu - Śro 12 Sie, 2009
pierwsza płyta Boomtown Rats,
niech zgadnę, B84 w sobotę jest w Pradze...
Foxy 68 - Śro 12 Sie, 2009
|
|