PUNK FORUM
Forum Punkowe

Kapele z Polski - SIEKIERA

Hamel - Pon 15 Mar, 2010

Dla mnie porypane są te wszystkie "Misiowie puszyści", "Jest bezpiecznie" czy "siekieraaa, siekieraaa", zwana na tej płycie "Ludzie ze wschodu".

A wy nawijacie że jest OK. Na pewno mówimy o tej samej płycie?! Jak, to może się podobać? Zaraz chyba odpalę, to gówno, które kiedyś nabyłem w empiku za grosze, żeby sprawdzić :roll: :crazy: .

xkrzysiekx - Pon 15 Mar, 2010

o tej samej. osobiscie ciezko mi sie wypowiadac, bo "Nowa Aleksandria" to jedna z moich ukochanych płyt ever - abstrahujac oczywiście że trochę zżynka z Killing Joke, ale co tam
Stanzberg - Pon 15 Mar, 2010

he, he, a ja nigdy nie sprawdzilem jak brzmi Killing Joke, chcę trwać w tej cudownej nieświadomości.

Płyta wybitna, ot co.

mqrcin - Pon 15 Mar, 2010

Stanzberg napisał/a:
Płyta wybitna, ot co.

jak calość dokonań siekiery chociaż NOWA ALEKSANDRIA była rzeczywiście ukoronowaniem

Dev - Pon 15 Mar, 2010

ej, a kumacie przekaz wszystkich kawałków? ;-)
mqrcin - Pon 15 Mar, 2010

Dev napisał/a:
ej, a kumacie przekaz wszystkich kawałków? ;-)

tak mi byly przekazywane na kasecie TDK przegrane przez kumpla :mrgreen:

Rotten82 - Pon 15 Mar, 2010

mnie nigdy "Nowa alexandria" nie podeszła. kupiłem kiedyś cd w media markt, ale dałem kumplowi, bo mu zależało bardzo, a ja wykupiłem ostatnią. bardzo mnie wokal wkurwia na tej płycie, muzycznie ciekawie, choć nie moja bajka
Sick Fuck - Pon 15 Mar, 2010

mi tam Nowa Aleksandria średnio podchodzi ale np."" Na wszystkich frontach świata"" to dla mnie kawał zajebistego ostrego grania, taki punk lubie
Szymon69 - Wto 16 Mar, 2010

Stanzberg napisał/a:
he, he, a ja nigdy nie sprawdzilem jak brzmi Killing Joke, chcę trwać w tej cudownej nieświadomości..

Nie sprawdzaj, bo zburzysz sobie obraz Siekiery. Lubię "Nową Aleksandrię" bardzo, ale nie da się ukryć że parę zagrywek jest nawet nie to, ze zainspirowanych, ale zerżniętych niemal nutka w nutkę od KJ.

Mecenas - Wto 16 Mar, 2010

a ja z ciekawości posłuchałem kilingdżołka i stwierdziłęm że zerżneli z Siekiery
wawrzon - Wto 16 Mar, 2010

Pewnie że jest... klasa sama w sobie !
Foxy 68 - Wto 16 Mar, 2010

mqrcin napisał/a:
tak mi byly przekazywane na kasecie TDK przegrane przez kumpla
:lol: dobre!
Budyń - Śro 17 Mar, 2010

Cytat:
Nie sprawdzaj, bo zburzysz sobie obraz Siekiery. Lubię "Nową Aleksandrię" bardzo, ale nie da się ukryć że parę zagrywek jest nawet nie to, ze zainspirowanych, ale zerżniętych niemal nutka w nutkę od KJ.

ja raz posłuchałem sobie składaka singli Killing Joke i stwierdziłem, że wolę jednak żyć w przeświadczeniu o wyjątkowości Siekiery i już do tej płyty nie wracałem :)

Stanzberg - Czw 29 Kwi, 2010

Powoli zbliża się dzień, kiedy sprawdzę sobie to Killing Joke, bo ta przesłuchana pięćsetny raz "Aleksandria" mimo swojej wyjątkowości zaczyna odrobinkę nużyć. ( :shock: )
kubarockman - Czw 29 Kwi, 2010

Pankowa Siekiera jest w sam raz na rower

A Aleksandria jak dla mnie tez zajebista, mimo ze normalnie takich rzeczy nie slucham

Misikuta - Czw 27 Maj, 2010

stara siekiera rozkurwia, jeden z moich ulubionych zespołów, każdemu polecam "Na wszystkich frontach świata" CD :twisted:

"Nowa Aleksandria" to już ZUPEŁNIE coś innego ale jakoś mi się podoba....Ja stoje, ja tańcze, ja walcze i Misiowie Puszyści jest spoko..

no i oczywiście Ludzie Wschodu - czy tu się głowy ścina?

nestor machno - Pią 13 Sie, 2010
Temat postu: Siekiera RobRege 84
Siekiera RobRege 84 !!!

http://www.youtube.com/watch?v=zO38CcBreS0

Stanzberg - Pią 13 Sie, 2010

Wideo mistrz! Skatowałem z pięć razy dziś.
suchy693 - Pią 13 Sie, 2010

Dorzucam zajebista ta płyta i wideo też :punk: :punk: To był punx wtedy- :bejzbol: zreszta w Remoncie tez rozjebali wszystkich jak na tamten czas
salomone - Wto 17 Sie, 2010

http://forum.magazyngitar...3&view=previous WTF?
SantaClaus - Śro 18 Sie, 2010

http://grono.net/siekiera...0/0/0/0/#bottom

kilka postow w dol moze cos znajdziecie...

suchy693 - Czw 19 Sie, 2010

No tak reaktywacja Siekiery jest dla mnie dziadowskim pomysłem. :strach:
BadMotherfucker - Czw 19 Sie, 2010

Do 1985 roku to była prawdziwa SIEKIERA - im dalej w las tym gorzej, a jeśli teraz się zreaktywują to nie wróżę niczego dobrego
Nie odkopujcie tego topora - niech odpoczywa w (s)pokoju

salomone - Czw 19 Sie, 2010

suchy693 napisał/a:
No tak reaktywacja Siekiery jest dla mnie dziadowskim pomysłem. :strach:

Fakt,a na pewno już nie mowa o punkowej siekierze,Adamski coś myślał o zupełnie innym materiale niż ten z 1984 i 1985...

Biały - Pią 20 Sie, 2010

pewnie od 86' też by odbiegała. mi tam z resztą wszystko jedno - pierwsze siekiery będę lubił nadal, nawet jak Adamski zjebie sprawę.