|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Kapele z Polski - SIEKIERA
Hamel - Pon 15 Mar, 2010
Dla mnie porypane są te wszystkie "Misiowie puszyści", "Jest bezpiecznie" czy "siekieraaa, siekieraaa", zwana na tej płycie "Ludzie ze wschodu".
A wy nawijacie że jest OK. Na pewno mówimy o tej samej płycie?! Jak, to może się podobać? Zaraz chyba odpalę, to gówno, które kiedyś nabyłem w empiku za grosze, żeby sprawdzić .
xkrzysiekx - Pon 15 Mar, 2010
o tej samej. osobiscie ciezko mi sie wypowiadac, bo "Nowa Aleksandria" to jedna z moich ukochanych płyt ever - abstrahujac oczywiście że trochę zżynka z Killing Joke, ale co tam
Stanzberg - Pon 15 Mar, 2010
he, he, a ja nigdy nie sprawdzilem jak brzmi Killing Joke, chcę trwać w tej cudownej nieświadomości.
Płyta wybitna, ot co.
mqrcin - Pon 15 Mar, 2010
Stanzberg napisał/a: | Płyta wybitna, ot co. |
jak calość dokonań siekiery chociaż NOWA ALEKSANDRIA była rzeczywiście ukoronowaniem
Dev - Pon 15 Mar, 2010
ej, a kumacie przekaz wszystkich kawałków?
mqrcin - Pon 15 Mar, 2010
Dev napisał/a: | ej, a kumacie przekaz wszystkich kawałków? |
tak mi byly przekazywane na kasecie TDK przegrane przez kumpla
Rotten82 - Pon 15 Mar, 2010
mnie nigdy "Nowa alexandria" nie podeszła. kupiłem kiedyś cd w media markt, ale dałem kumplowi, bo mu zależało bardzo, a ja wykupiłem ostatnią. bardzo mnie wokal wkurwia na tej płycie, muzycznie ciekawie, choć nie moja bajka
Sick Fuck - Pon 15 Mar, 2010
mi tam Nowa Aleksandria średnio podchodzi ale np."" Na wszystkich frontach świata"" to dla mnie kawał zajebistego ostrego grania, taki punk lubie
Szymon69 - Wto 16 Mar, 2010
Stanzberg napisał/a: | he, he, a ja nigdy nie sprawdzilem jak brzmi Killing Joke, chcę trwać w tej cudownej nieświadomości.. |
Nie sprawdzaj, bo zburzysz sobie obraz Siekiery. Lubię "Nową Aleksandrię" bardzo, ale nie da się ukryć że parę zagrywek jest nawet nie to, ze zainspirowanych, ale zerżniętych niemal nutka w nutkę od KJ.
Mecenas - Wto 16 Mar, 2010
a ja z ciekawości posłuchałem kilingdżołka i stwierdziłęm że zerżneli z Siekiery
wawrzon - Wto 16 Mar, 2010
Pewnie że jest... klasa sama w sobie !
Foxy 68 - Wto 16 Mar, 2010
mqrcin napisał/a: | tak mi byly przekazywane na kasecie TDK przegrane przez kumpla | dobre!
Budyń - Śro 17 Mar, 2010
Cytat: | Nie sprawdzaj, bo zburzysz sobie obraz Siekiery. Lubię "Nową Aleksandrię" bardzo, ale nie da się ukryć że parę zagrywek jest nawet nie to, ze zainspirowanych, ale zerżniętych niemal nutka w nutkę od KJ. |
ja raz posłuchałem sobie składaka singli Killing Joke i stwierdziłem, że wolę jednak żyć w przeświadczeniu o wyjątkowości Siekiery i już do tej płyty nie wracałem
Stanzberg - Czw 29 Kwi, 2010
Powoli zbliża się dzień, kiedy sprawdzę sobie to Killing Joke, bo ta przesłuchana pięćsetny raz "Aleksandria" mimo swojej wyjątkowości zaczyna odrobinkę nużyć. ( )
kubarockman - Czw 29 Kwi, 2010
Pankowa Siekiera jest w sam raz na rower
A Aleksandria jak dla mnie tez zajebista, mimo ze normalnie takich rzeczy nie slucham
Misikuta - Czw 27 Maj, 2010
stara siekiera rozkurwia, jeden z moich ulubionych zespołów, każdemu polecam "Na wszystkich frontach świata" CD
"Nowa Aleksandria" to już ZUPEŁNIE coś innego ale jakoś mi się podoba....Ja stoje, ja tańcze, ja walcze i Misiowie Puszyści jest spoko..
no i oczywiście Ludzie Wschodu - czy tu się głowy ścina?
nestor machno - Pią 13 Sie, 2010 Temat postu: Siekiera RobRege 84 Siekiera RobRege 84 !!!
http://www.youtube.com/watch?v=zO38CcBreS0
Stanzberg - Pią 13 Sie, 2010
Wideo mistrz! Skatowałem z pięć razy dziś.
suchy693 - Pią 13 Sie, 2010
Dorzucam zajebista ta płyta i wideo też To był punx wtedy- zreszta w Remoncie tez rozjebali wszystkich jak na tamten czas
salomone - Wto 17 Sie, 2010
http://forum.magazyngitar...3&view=previous WTF?
SantaClaus - Śro 18 Sie, 2010
http://grono.net/siekiera...0/0/0/0/#bottom
kilka postow w dol moze cos znajdziecie...
suchy693 - Czw 19 Sie, 2010
No tak reaktywacja Siekiery jest dla mnie dziadowskim pomysłem.
BadMotherfucker - Czw 19 Sie, 2010
Do 1985 roku to była prawdziwa SIEKIERA - im dalej w las tym gorzej, a jeśli teraz się zreaktywują to nie wróżę niczego dobrego
Nie odkopujcie tego topora - niech odpoczywa w (s)pokoju
salomone - Czw 19 Sie, 2010
suchy693 napisał/a: | No tak reaktywacja Siekiery jest dla mnie dziadowskim pomysłem. |
Fakt,a na pewno już nie mowa o punkowej siekierze,Adamski coś myślał o zupełnie innym materiale niż ten z 1984 i 1985...
Biały - Pią 20 Sie, 2010
pewnie od 86' też by odbiegała. mi tam z resztą wszystko jedno - pierwsze siekiery będę lubił nadal, nawet jak Adamski zjebie sprawę.
|
|