|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Kapele z zagranicy - MEINHOF
xkrzysiekx - Pią 05 Wrz, 2008
boję się, ale jak koleżanka się zdeklaruje ostatecznie na stopa to pewnei bedize to oznaczalo 3 dniowa gitwę (bo to przecież wigilia Rozbratek!>
hardcore punx - Pią 16 Sty, 2009
Czas podbić temat, bo na profilu zespołu nieco pozmieniały się numery. No i Meinhof ponownie zawita do Polski, grając jeden specjalny koncert.
http://www.myspace.com/dhcmeinhof
Stanzberg - Pią 16 Sty, 2009
Naprawdę niezła jest ta kapela, ale byłaby jeszcze lepsza, gdyby nie ta mechaniczna perkusja.
Płyty celowo nie kupiłem, bo mógłbym nieopatrznie przeczytać teksty - i co wtedy?
hardcore punx - Pią 16 Sty, 2009
Jeszcze lepiej niż na nagraniach Meinhof wypada na żywo. I na szczęście od dawna zespół ma w składzie perkusistę a nie automat (w numerach z myspace tylko jeden kawałek, ten pochodzący ze starej płyty, jest nagrany z automatem).
Stanzberg - Pon 19 Sty, 2009
Automatyczna perkusja dawałaby radę, gdyby ją trochę mniej jednostajnie zaprogramować. To miałem na myśli mówiąc "mechaniczna"
Terkot automatu w kawałku "This is murder" rozpierdala, zawsze jak to słyszę wiem, że apokalipsa blisko.
xkrzysiekx - Pon 19 Sty, 2009
na szczescie M. z normalną perka daje rade
hardcore punx - Nie 15 Lut, 2009
Wywiad z Meinhof, pochodzący z drukującego się właśnie 17-go numeru Liberation przeczytać można tutaj:
http://www.scenaonline.or...article&sid=836
Stanzberg - Pon 16 Lut, 2009
O, kurwa, perła.
Cytat: | Jak Ty, jako anarchista, podchodzisz do korzystania z pomocy socjalnej?
- System ssie z nas krew bez przerwy i według mnie można to rozpatrywać na zasadzie pewnego rodzaju wojny... Jeśli możesz, to ty ssij krew z systemu również... |
Tak, to pogląd dość rozpowszechniony w Polsce wśród Homo Sovieticus. Ale wśród punków?!
Cytat: | (...) w Polsce miasto dofinansowuje festiwal hard core’owy w Piasecznie. Nie wiem, czy takie sytuacje mają miejsce w Anglii?
-Myślę, że to jest dziwna sytuacja, że państwo wspiera imprezy hard core, ale może kwestia polega na tym, że ten hard core nie jest buntowniczy, tylko po prostu jakąś sieczką bez przekazu i konkretnej idei. |
Cytat: |
Mamy sympatie do działań takich organizacji terrorystycznych, jak na przykład Rote Armee Fraktion |
Zespół muzycznie jest naprawdę zajebisty, i chyba najlepszy w swoim fachu, ale po takich wypowiedziach to zastanawiam się czy nie wyjebać tej płyty przez okno.
hardcore punx - Pon 16 Lut, 2009
Stanzberg napisał/a: | O, kurwa, perła.
Cytat: | Jak Ty, jako anarchista, podchodzisz do korzystania z pomocy socjalnej?
- System ssie z nas krew bez przerwy i według mnie można to rozpatrywać na zasadzie pewnego rodzaju wojny... Jeśli możesz, to ty ssij krew z systemu również... |
Tak, to pogląd dość rozpowszechniony w Polsce wśród Homo Sovieticus. Ale wśród punków?!
Cytat: | (...) w Polsce miasto dofinansowuje festiwal hard core’owy w Piasecznie. Nie wiem, czy takie sytuacje mają miejsce w Anglii?
-Myślę, że to jest dziwna sytuacja, że państwo wspiera imprezy hard core, ale może kwestia polega na tym, że ten hard core nie jest buntowniczy, tylko po prostu jakąś sieczką bez przekazu i konkretnej idei. |
|
Stan, trochę zaprzeczasz sam sobie. Po pierwsze jestem pewny, że masa członków kapel, których słuchasz była lub jest na zasiłku, czyli korzysta z pomocy socjalnej. I o tym moim zdaniem jest tu mowa - jeśli jesteś w trudnej sytuacji to nie jest wstydem wziąć pieniądze w formie zasiłku.
Po drugie, jeśli oburza Ciebie, że ktoś pobiera zasiłek to tym bardziej chyba powinno Ciebie oburzać, że ktoś prosi urzędników o pieniądze na hc/punkowy festiwal?
Stanzberg - Pon 16 Lut, 2009
Cytat: | masa członków kapel, których słuchasz była lub jest na zasiłku, czyli korzysta z pomocy socjalnej. I o tym moim zdaniem jest tu mowa - jeśli jesteś w trudnej sytuacji to nie jest wstydem wziąć pieniądze w formie zasiłku. | Nie, nie o tym jest mowa. W zacytowanym przeze mnie fragmencie mamy próbę ideologizowania społecznego pasożytnictwa: "to wojna z systemem", "ssijmy krew systemu" itp.
Oczywiście, nie próbuję polemizować z tym argumentem z pozycji punkrockowych, bo nie ma to żadnego związku z punk rockiem (tzn. jest jeden, ale drobny, więc go pomijam).
Natomiast głęboko kłóci się to z moimi prywatnymi poglądami, dlatego o tym piszę; oczywiście, wiele osób których nawet znam tak robi, ale ja tego nie pochwalam - podkreślam, że to prywatna opinia.
Cytat: | jeśli oburza Ciebie, że ktoś pobiera zasiłek to tym bardziej chyba powinno Ciebie oburzać, że ktoś prosi urzędników o pieniądze na hc/punkowy festiwal |
Z tego co się orientuję, istnieje diametralna różnica pomiędzy wyciąganiem pieniędzy z "socjalu" na osobisty luksus nic nie robienia, a wykorzystywaniem dotacji na działania kulturotwórcze (fest hc Piaseczno),od samorządu (bo to miejscy urzędnicy dają pieniądze, nie "państwo" jak pisze autor tej wypowiedzi: najwyraźniej nie ma pojęcia jaka jest różnica między tymi podmiotami)!
Bardzo się cieszę, że ekipa organizująca fest w Piasecznie jest taka obrotna, że wyciąga od rady miasta pieniądze na kontrkulturową imprezę i w ten sposób wspiera scenę.
Poglądem pt., że grany tam hard core jest "sieczką bez przekazu i idei" nie chce mi się nawet zajmować: dowodzi niezbicie tego, że wypowiadająca go osoba ma zerową orientację w temacie. Abstrahując od tego, że jakość muzyki nie polega na "przekazie i idei".
QkiZ - Pon 16 Lut, 2009
śmieszne że stali się popularni jak przyjechali na koncert do polski, a pod tą nazwą i podobną działali już wcześniej.
dis napisał/a: | to nie ten meinhof ty zapewne miales na mysli dhc meinhof, ktory wprawdzie byl projektem tego samego czlowieka /crustboy'a/, ale grajacym wlasnie digital. natomiast meinhof, o ktorym tu mowa to kapela crustowa. |
z korzeniami w dhc. mam kawałki MEINHOF (nie DHC Meinhof) które najpierw były grane elektronicznie z powodu braku perkusisty.
hardcore punx - Pon 16 Lut, 2009
QkiZ napisał/a: | śmieszne że stali się popularni jak przyjechali na koncert do polski, a pod tą nazwą i podobną działali już wcześniej.
dis napisał/a: | to nie ten meinhof ty zapewne miales na mysli dhc meinhof, ktory wprawdzie byl projektem tego samego czlowieka /crustboy'a/, ale grajacym wlasnie digital. natomiast meinhof, o ktorym tu mowa to kapela crustowa. |
z korzeniami w dhc. mam kawałki MEINHOF (nie DHC Meinhof) które najpierw były grane elektronicznie z powodu braku perkusisty. |
Nie wiem co w tym śmiesznego, że zespół staje się popularny po zagraniu trasy koncertowej.
QkiZ - Pon 16 Lut, 2009
dla mnie był znany już dużo wcześniej i to bardzo dobrze. po prostu zauważyłem, że jak przejechali przez polskę nagle zaczęło się robić o nich głośno na forach, w zinach itd.
hardcore punx - Czw 21 Maj, 2009
Linka do klipu dostałem:
http://www.youtube.com/watch?v=b8VsYy56cVo
QkiZ - Czw 21 Maj, 2009
muza zajebista, ale teledysk nudny
Myrkull - Wto 26 Maj, 2009
Ja bym do końca tego teledyskiem nie nazwał. A szkoda bo kawałek zajebisty i aż się prosi o jakąś rzeźnię wizualną.
kate - Wto 26 Maj, 2009
28.06 grają na rozbracie
10.07 grają na DIY w Gdyni
kampfhundnr1 - Sob 06 Cze, 2009
Myrkull napisał/a: | Ja bym do końca tego teledyskiem nie nazwał |
Ta laska co tam podskakuje to jescze ujdzie ale ten kolo to dobrze wiedział co robi jak zakładał kominiarę
Przed nagraniem tego materiału powinien zapisać się chociaż na 2h lekcji z jakiejś sztuki walki. Bo widać że kompletny dyletant jak na takiego zawodowego zadymiarza którego tam zgrywa.
Wiem wiem znowu się czepiam ultrasów.
xkrzysiekx - Sob 06 Cze, 2009
mogliby sobie darowac ten teledysk
100% Hate - Sob 06 Cze, 2009
Kawałek naprawdę fajny. Widać, że muszą dużo Exploited słuchać
Ryszard - Sob 06 Cze, 2009
ultras =/= chuligan
QkiZ - Nie 07 Cze, 2009
kampfhundnr1 napisał/a: | Ta laska co tam podskakuje to jescze ujdzie ale ten kolo to dobrze wiedział co robi jak zakładał kominiarę |
prawie jak waszka g, tylko on ściąga kominiarę
Zwierz@k - Nie 07 Cze, 2009
kurde, zajebisty jest ten numer.i laska ma niezły imicz
Marchin - Nie 07 Cze, 2009
Teledysk straszna wioska. Miało być groźnie?
Ale kawałek daje radę. Pierwsze skojarzenie takie jak Hate'a.
Szo - Nie 05 Lip, 2009
Cytat: | "System ssie z nas krew bez przerwy i według mnie można to rozpatrywać na zasadzie pewnego rodzaju wojny... Jeśli możesz, to ty ssij krew z systemu również"
"ten hard core nie jest buntowniczy, tylko po prostu jakąś sieczką bez przekazu i konkretnej idei."
"Mamy sympatie do działań takich organizacji terrorystycznych, jak na przykład Rote Armee Fraktion" |
żal.pl.
Teledysk na poziomie wywiadu.
Muza trochę lepsza, ale za tak idiotyczne poglądy należy im się czerwona kartka. W zasadzie trzeba by tu użyć ostrzejszych słów.
|
|