|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Old Punk Music - ARCHIWALIA - Prośby I Podziękowania
Dev - Wto 17 Kwi, 2007
Budyń napisał/a: | drugą płytę Klausa Mitfocha |
to Janerka z Klaus Mitffoch wydał jeszcze drugą płytę? ja słyszałam tylko o jednej i mam ją nawet w domu. drugą płyte janerka mógł wydać już po rozpadzie zespołu i raczej nie pod szyldem Klaus Mitffoch..
Nieja - Wto 17 Kwi, 2007
To się chyba nazywało Klaus Mit Foch i było już bez udziału Janierki
Stanzberg - Wto 17 Kwi, 2007
Wrzućcie mi kochani coś fajnego, starego i czego jeszcze nie słyszałem - oto moja prośba.
Anonymous - Wto 17 Kwi, 2007
Baka,nie ma sprawy
Stan napisał/a: | Wrzućcie mi kochani coś fajnego, starego i czego jeszcze nie słyszałem - oto moja prośba. |
fajna prośba,moze cos ktos wykabinuje
Punk_Tarnów - Śro 18 Kwi, 2007
ja bym prosil stanzberga skoro jestes taki znawca daj mi linki do jakichs starych albumow niekomercyjnych zespolow w stylu bad religion albo dead kennedys
Anonymous - Śro 18 Kwi, 2007
Cytat: | ja bym prosil stanzberga skoro jestes taki znawca daj mi linki do jakichs starych albumow niekomercyjnych zespolow w stylu bad religion albo dead kennedys |
A ja Ci moge dac??
Nikodem15 - Śro 18 Kwi, 2007
Szukam KSU z Jarocina 89 lub 92 - występowali tam wtedy, a jeszcze nigdy nie znalazłem żadnych nagrań.
Poszukuję też kapeli Galicja - zespołu ex-perkusisty KSU, Tutaka.
robert4u - Śro 18 Kwi, 2007
Nieja napisał/a: | To się chyba nazywało Klaus Mit Foch i było już bez udziału Janierki | a tytuł"mordoplan"
Stanzberg - Śro 18 Kwi, 2007
Punk_Tarnów napisał/a: | ja bym prosil stanzberga skoro jestes taki znawca daj mi linki do jakichs starych albumow niekomercyjnych zespolow w stylu bad religion albo dead kennedys |
Nie jestem znawcą, ale fakt - udaję bardzo zręcznie.
Rzuć jakieś nazwy, to może pomogę.
A i tak uważam, że kolega Browar lepiej by się z tego wywiązał.
Jeśli Bad Religion, to może The Vandals stare Ci podejdzie? Jeśli Dead Kennedys, to polecam kapelkę Jello Biafry - L.A.R.D.
Stanzberg napisał/a: | A i tak uważam, że kolega Browar lepiej by się z tego wywiązał. |
Dziekowa,za zaufanie ale nie wiem czy lepiej,raczej podobnie
Wiec tak polecam (to jest tak jakby lista podstawowa,która teraz przyszła mi do głowy,a wypadało by znać...):
Ameryka i Kanada:
D.O.A.,JFA,Adolescents,Black Flag,Social Distortion,Agent Orange (znajdziesz link do ep na www.kbdrecords.com), 7 Seconds,Misfits,Agnostic Front,Youth Brigade,Circle Jerks,Total Chaos (płytke "Anthems For The Alleyway"), (...) + te ktore Stan Ci polecił.
UK:
The Business,Infa-Riot,4-Skins,One Way System,Anti-Nowhere League,Slaughter and the Dogs,Sham 69,Exploited,999,Abrasive Wheels,Cock Sparrer,The Lurkers,Damned,Cockney Rejects,Major Accident,Stiff Little Fingers,Uk Subs,The Vibrators,The Boys,Cyanide,GBH, (...)
Polska:
Tzn-Xenna,(stary) Dezerter,Śmierć Kliniczna, (...)
Reszta Świata:
Berurier Noir,Stream Pig,Wunderbach,Suburban Rebels,Kortatu,Oxymoron,Slime,Dailly Terror,Toxoplasma,Antidote,Foreing Legion, (...)
Jezeli jestes zainteresowany rowniez ska,reggae to moge Ci podac pare nazw z prawdziwego,jamajskiego zdarzenia oraz wiernych powierników tradycji dobrej gry na reszcie Globu.
pozdro.
Jest naprawde caaaaaaała masa dobry starych i nowych nie komercyjnych zespołów,wystarczy chciec je poznac/odkryć a nie czekać co tv i radio przyniesie
Stanzberg - Śro 18 Kwi, 2007
Browar napisał/a: | Stanzberg napisał/a: | A i tak uważam, że kolega Browar lepiej by się z tego wywiązał. |
nie wiem czy lepiej,raczej podobnie |
Czytam to co napisałeś powyżej, i tak: raczej podobnie.
Z UK zapomniałeś o kilku kultowych, ale na razie koledze chyba starczy.
Wiem ze zapomniałem,ale jak zapozna się z podanymi to pomoze Mu sie z reszta,co zaduzo to nie zdrowo *
*podobno
Punk_Tarnów - Czw 19 Kwi, 2007
Browar napisał/a: | Stanzberg napisał/a: | A i tak uważam, że kolega Browar lepiej by się z tego wywiązał. |
Dziekowa,za zaufanie ale nie wiem czy lepiej,raczej podobnie
Wiec tak polecam (to jest tak jakby lista podstawowa,która teraz przyszła mi do głowy,a wypadało by znać...):
Ameryka i Kanada:
D.O.A.,JFA,Adolescents,Black Flag,Social Distortion,Agent Orange (znajdziesz link do ep na www.kbdrecords.com), 7 Seconds,Misfits,Agnostic Front,Youth Brigade,Circle Jerks,Total Chaos (płytke "Anthems For The Alleyway"), (...) + te ktore Stan Ci polecił.
UK:
The Business,Infa-Riot,4-Skins,One Way System,Anti-Nowhere League,Slaughter and the Dogs,Sham 69,Exploited,999,Abrasive Wheels,Cock Sparrer,The Lurkers,Damned,Cockney Rejects,Major Accident,Stiff Little Fingers,Uk Subs,The Vibrators,The Boys,Cyanide,GBH, (...)
Polska:
Tzn-Xenna,(stary) Dezerter,Śmierć Kliniczna, (...)
Reszta Świata:
Berurier Noir,Stream Pig,Wunderbach,Suburban Rebels,Kortatu,Oxymoron,Slime,Dailly Terror,Toxoplasma,Antidote,Foreing Legion, (...)
Jezeli jestes zainteresowany rowniez ska,reggae to moge Ci podac pare nazw z prawdziwego,jamajskiego zdarzenia oraz wiernych powierników tradycji dobrej gry na reszcie Globu.
pozdro. |
dzieki ...z ki9lkoma z tych zespolow mialem kiedys stycznosc ale wiekszosci nie slyszalem...i dzieki stanzberg ze zaczales normalnie ze mna gadac
Gecko - Pią 20 Kwi, 2007
Nikodem15 napisał/a: | Poszukuję też kapeli Galicja - zespołu ex-perkusisty KSU, Tutaka. |
Mam kilka ich nagrań na kasecie, jeśli będę miał możliwość to zgram (ale nie będzie to szybko, bo kaseta jest w Polsce, a ja jestem tymczasowo poza granicami Polski).
Punk_Tarnów - Pią 20 Kwi, 2007
jak dotad z tych zespolow kilka sluchalem i narazie najbardziej podoba mi sie:Agent Orange,Black Flag i Youth Brigade ale musze zdobyc jakies albumy ww zespolow wiec bylbym wdzieczny za jakies linki
Anonymous - Pią 20 Kwi, 2007
Jesli chesz pobierznie posłuchać to proponuje wpisac nazw zespolu na youtube powinno cos byc.
Punk_Tarnów - Pią 20 Kwi, 2007
ja bym wolal cale albumy
KonPunk - Pią 20 Kwi, 2007
Punk_Tarnów napisał/a: | ja bym wolal cale albumy |
To se kup!
kapa112 - Pią 20 Kwi, 2007
KonPunk napisał/a: | Punk_Tarnów napisał/a: | ja bym wolal cale albumy |
To se kup! |
a co jesli on kasy nie ma?? nie kazdy moze kupic "tak od" jakis oryginalny album
kapa112 napisał/a: | a co jesli on kasy nie ma?? nie kazdy moze kupic "tak od" jakis oryginalny album |
Starczy ograniczyć konsumpcję piwa/coli/chipsów itp. odłożyć troszke i problem z głowy.
Uwierz mi przy odrobinie pomyślunku można spokojnie co miesiąc dwie -trzy płytki kupić(Allegro,e-bay, Media Markt,czy niezależne labele)
Stanzberg - Pią 20 Kwi, 2007
KonPunk napisał/a: | Starczy ograniczyć konsumpcję piwa |
Jeżeli potrafisz ograniczyć spożycie piwa, zdradź mi proszę sekret: JAK TO ROBISZ?!
Stanzberg napisał/a: | Jeżeli potrafisz ograniczyć spożycie piwa, zdradź mi proszę sekret: JAK TO ROBISZ?! |
To elementarnie proste drogi Watsonie!
Ograniczam się jeno do jednego(acz "do glebnego") upodlenia w tygodniu.
Pozatym podany przykład nie dot. nazi punkow.
Stanzberg - Pią 20 Kwi, 2007
KonPunk napisał/a: |
Pozatym podany przykład nie dot. nazi punkow. |
Aaa w porządku, to zasnę spokojnie.
kapa112 - Pią 20 Kwi, 2007
KonPunk napisał/a: | kapa112 napisał/a: | a co jesli on kasy nie ma?? nie kazdy moze kupic "tak od" jakis oryginalny album |
Starczy ograniczyć konsumpcję piwa/coli/chipsów itp. odłożyć troszke i problem z głowy.
Uwierz mi przy odrobinie pomyślunku można spokojnie co miesiąc dwie -trzy płytki kupić(Allegro,e-bay, Media Markt,czy niezależne labele) |
gdybys go znał to byś wiedzial że koles nie jest rozrzutny jesli chodzi o wydawanie kasy i gdyby wiedzial ze uzbiera to by zbieral na plyty....dlatego on wlasnie woli sciagac z internetu bo to po prostu tanszy sposob..
PS:Jak ograniczyc picie piwa?
|
|