|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Kapele z Polski - Karcer
Nikodem15 - Czw 25 Sty, 2007 Temat postu: Karcer Co tak cicho o tym świetnym zespole? Dopiero niedawno wgłębiłem się w ich twórczość, a mogłem to zrobić wcześniej. Naprawdę ciekawe i trafne teksty oraz pomysłowe kompozycje. Przy tym trzymają poziom od lat, co nie jest częste w punk rocku - ich ostatnia płyta jest równie dobra jak stare rzeczy.
saudi - Czw 25 Sty, 2007 Temat postu: Re: Karcer
Nikodem15 napisał/a: | ... niedawno wgłębiłem się w ich twórczość, ... |
fatalny blad ja uslyszalem ich po raz pierwszy z 10 lat temu i dalej uwazam ze sa scisla czołówka polskiej sceny lat 80 i nie tylko
Nikodem15 - Czw 25 Sty, 2007
Lepiej późno niż wcale.
Zwierz@k - Czw 25 Sty, 2007
saudi napisał/a: | sa scisla czołówka polskiej sceny lat 80 |
sa scisla czolowka pankroka polskiego w ogóle jak dla mnie. "nic nikomu o niczym" powala na kolana....
KonPunk - Czw 25 Sty, 2007
"Wschód jest pełen słońca" to jak dla mnie jedna z najlepszych płyt polskiego punk rocka.Praktycznie nie ma na niej słabego utworu.
Stanzberg - Czw 25 Sty, 2007
Z nagrań to posiadam jedynie jakieś stare demówki, które ewentualnie dają radę, ale byłem na koncercie i było git.
Anonymous - Czw 25 Sty, 2007
'Wschód jest pełen słońca' to dobra płytka obfitująca głównie w stare numery z lat 80tych, 'nic nikomu o niczym' również daje rade.
Ogólnie dobra kapela.
wawrzon - Czw 25 Sty, 2007
mnie np BACHOR powala bardziej, ale karcer to zajebista kapela.
"nic nikomu..." jest chyba najlepsze
hellcat - Czw 25 Sty, 2007
Miałam kupować płytę Bachora i nie kupiłam, nie żałuję zresztą.
A Karcer...bardzo fajny zespół. Kiedyś słuchałam bez końca, ostatnio w ogóle - czas naprawić ten błąd
Nikodem15 napisał/a: | trzymają poziom od lat, co nie jest częste w punk rocku |
wawrzon - Czw 25 Sty, 2007
ja ostatnio mamfaze na bachora. zajebista kapelka to jest. zaraz po niej junkers i all bandits.
znudzily mi sie wielkie idee wlochatego itp sprawy
Anonymous - Czw 25 Sty, 2007
Mecenas - Czw 25 Sty, 2007
karcer jedna z moich ulubionych kapel, a koncert mnie lekko rozczarował, mam nadzieję, że na następnym będzie lepiej
Zwierz@k - Czw 25 Sty, 2007
wawrzon napisał/a: | ja ostatnio mamfaze na bachora. zajebista kapelka to jest. zaraz po niej junkers i all bandits.
znudzily mi sie wielkie idee wlochatego itp sprawy Laughing |
Stanzberg - Czw 25 Sty, 2007
wawrzon napisał/a: | znudzily mi sie wielkie idee wlochatego itp sprawy |
Powoli, powoli, ale witaj w klubie.
Agresor - Pią 26 Sty, 2007
wawrzon napisał/a: | a ostatnio mamfaze na bachora. zajebista kapelka to jest. zaraz po niej junkers i all bandits.
znudzily mi sie wielkie idee wlochatego itp sprawy Laughing |
wawrzon - Pią 26 Sty, 2007
ilez mozna sluchac tym co sie dzieje w 4 afryce albo o tym ze tna las w pakiamburze
xkrzysiekx - Pią 26 Sty, 2007
ile można słuchac o tym co sie dzieje po 4tym piwie albo o tym że "lepiej z kumplami pójśc na mecz, posłuchac płyt z muzyką oi!, albo pójść do baru napić się"
Nikodem15 - Pią 26 Sty, 2007
Najlepiej słuchać czegoś pośredniego między jednym a drugim albo czegoś całkiem innego od jednego i drugiego, np. Karceru.
wawrzon - Pią 26 Sty, 2007
Nikodem15 napisał/a: | Najlepiej słuchać czegoś pośredniego między jednym a drugim albo czegoś całkiem innego od jednego i drugiego, np. Karceru. |
OI
Zwierz@k - Sob 27 Sty, 2007
xkrzysiekx napisał/a: | le można słuchac o tym co sie dzieje po 4tym piwie albo o tym że "lepiej z kumplami pójśc na mecz, posłuchac płyt z muzyką oi!, albo pójść do baru napić się" Wink |
najlepiej o tym nie sluchac, nie gadac - tylko to zrobić!
[prezes] - Nie 18 Lut, 2007
Piątkowy koncert w Uchu dowiódł ( a przynajmniej mnie utwierdzil w przekonaniu), że Karcer zajebistym zespołem jest. Choć wyglądają radykalnie niepunkowo, to grają w taki sposób, że dźwięki rekompensują wszelkie niedostatki wizualne. W każdym razie zespół jest nieszablonowy, co w punk rocku jest zarówno wielkim plusem jak i wielką rzadkością.
Jeszcze dużo mógłbym napisać dlaczego lubię ten zespół, ale po co? Starczy, że to dla mnie kanon punk rocka.
Wschód jest pełen słońca!!!
Kacza - Nie 18 Lut, 2007
Tez miałam jechać, ale jak zwykle plany poszły się je. ;/
Lira - Nie 18 Lut, 2007
ohoh karcer's not dead
Stanzberg - Pon 19 Lut, 2007
Zgadzam się z Prezesem - nawet jakby mieli włosy do pasa i korale, byliby zajebistą kapelą pankową, w odróżnieniu od kilku innych polskich zespołów, u których jest dokładnie odwrotnie.
Choć oczywiście wygląd a'la Casualties w tym wypadku to wzorzec z Sevres.
Obiecywałem sobie zakupić jakieś ich płyty, ale przechlałem całe pieniądze na koncercie w Gdyni.
Zwierz@k - Pon 19 Lut, 2007
Stanzberg napisał/a: | Zgadzam się z Prezesem - nawet jakby mieli włosy do pasa i korale, byliby zajebistą kapelą pankową, w odróżnieniu od kilku innych polskich zespołów, u których jest dokładnie odwrotnie. |
"na trzy-czte-ry drzemy legitki.
ale co fakt to fakt - popis dali świetny, choć są kolejną kapelą z gatunku "the rasiaks". ale w sumie nie ma co sie dziwić - troche latek na karku panowie mają. tym niemniej - moja ulubiona polską kapela punkowa - rezpektah.
|
|