|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Komputery - Torrenty nie działają...
zachariasz - Wto 29 Mar, 2011 Temat postu: Torrenty nie działają... Mam internet drogą radiową i problem w tym że zablokowane są torrent by zmniejszyć
obciążenie łącza.
Czy jest jakiś sposób na pominięcie tej blokady lub sposób na zhaczenie tego?
Słabo się znam na sieci ale prawie napewno zablokowany jest jeden z portów
odpowiedzialny za klienta P2P
spaf_antynazi - Wto 29 Mar, 2011
zmien dostawce
zachariasz - Wto 29 Mar, 2011
Jedyna inna u mnie opcja to internet gprs/edge więc wolę nie zmieniać
Aneta - Wto 29 Mar, 2011
ciesz się że na forum możesz pisać
spaf_antynazi - Wto 29 Mar, 2011
to pogadaj z dostawca dlaczego tak jest
Arbuz - Śro 30 Mar, 2011
Najlepiej zmien dostawce
http://www.teamliquid.net...?topic_id=47175 <- to znalazlem moze pomoze, generalnie raczej bedzie potrzebny jakis serwer proxy, a problem jest taki ze szybkie sa drogie, a darmowe sa chujowe mozesz tez sprobowac tor, ale nie jestem pewien czy tam da sie obchodzic poblokowane porty.
Rotten82 - Śro 30 Mar, 2011
masakra, jeszcze trochę to zablokują ci możliwość przeglądania stron internetowych, bo to też obciąża łącze. najpierw bym napisał do nich, żeby mi to odblokowali, a jakby tego nie zrobili to z miejsca bym zerwał z nimi umowę, bez okresu wypowiedzenia, wysyłając stosowne pismo, płacisz za internet to korzystasz z niego tak jak masz na to ochotę, proste
zachariasz - Śro 30 Mar, 2011
Dzięki za pomoc Ogarnąłem to wreszcie Racja, lipne te darmowe serwy...
Rotten może w mieście to proste, ale ja tu muszę sobie radzić z wiejską tyranią
i brakiem wolności
Rotten82 - Śro 30 Mar, 2011
zainteresuj się z jakimś internetem przez telefonie komórkową, to ponoć niegłupia sprawa
zachariasz - Czw 31 Mar, 2011
Wyprowadzę cie z błedu....
Mam Orange Free i to najgorsze gówno w całej polsce. 2 gb limitu miesięcznie, a po przekroczeniu się wyłącza...
Także 'Free' to jest jakieś nieporozumienie
ko0niu - Czw 31 Mar, 2011
potwierdzam, moja mama to ma, dla niej spoko bo ona tylko pisze maile i przegląda jeden rozbudowany portal firmy. Dla normalnego użytkownika który chce czasem obejrzeć filmik w necie, ściągnąć coś itd to do dupy opcja. A ty zachariasz sprawdź czy aby na pewno masz odblokowane porty w zaporze systemu windows, czy masz w antywirusie i firewallu dodany do wyjątków program do torrentów. Jesli wszystko gra, gadaj z dostawcą, podaj które konkretnie porty ma ci odblokować. Zasadniczo dostawcy blokują bezprawnie,żeby nie zamulać sobie łącza.
spaf_antynazi - Pią 01 Kwi, 2011
sadze ze to jest jeszcze kwestia nadajnikow.... Jesli ma 3G to bedzie szybciej smigal...
zachariasz - Pią 01 Kwi, 2011
O szybkości nic nie pisałem.. zasięg raczej wszedzie jest ok. Ale co z prędkości jak limit 2 gb...
Dzemu - Pią 01 Kwi, 2011
a jak mowa o torrentach, ma ktos jakas ciekawa stronke? Najlepiej darmowa bo niechce mi sie placic 10zl na logowanie.
spaf_antynazi - Pią 01 Kwi, 2011
nowtorrents.com
Cyb - Sob 02 Kwi, 2011
z tymi torrentami - sprobuj zmienic port w programie na 80, jak mialem kiedys radiowke to u mnie dzialalo
zachariasz - Sob 02 Kwi, 2011
Cyb Domyślnie w BitTorrencie miałem port 8080 a to to samo co 80 , 110 czy 25
Najlepsze torenty tylko na ThePirateBay.com
|
|