|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Młoda Scena - Striptiz
Gain Kain - Pią 04 Lut, 2011 Temat postu: Striptiz nowa, młoda ekipa z Radomia
http://www.myspace.com/striptizband
Foxy 68 - Pią 04 Lut, 2011
gówno
jedyna dobra kapela o tej nazwie jest z Bytomia i chuj,że nie mają nagrań ale nieboszczyk śpiewa
Stanzberg - Pią 04 Lut, 2011
Zajebiście mi się podoba, leci już z 3 raz!
Strasznie wtórne i amatorskie, ale ma coś, co zatrzymuje na dłużej.
Rotten82 - Pią 04 Lut, 2011
zajebiste to jest!
electropunk - Pią 04 Lut, 2011
rzeczywiście coś w tym jest
ogólnie to staram się nie komentować negatywnie nowych lub mlodych zespolów. chcialoby się aby to bylo z większym czadem, bardziej dopracowane i bardziej pankowe bo czuć w tym projekcie że może coś z tego być w przyszlości
Podoba mi się kawalek - na kanapie (slucham i slucham), podoba mi się jak śpiewa w nim dziewczyna nieco drżącym glosem. Fajne
jak usłyszałem pierwsze dźwięki, to miałem z miejsca wyłączyć, ale po chwili tak weszło mi w głowę, że ja pierdolę :O nie mogę przestać słuchać! aaaaaaa
ko0niu - Pią 04 Lut, 2011
póki co to rzadki kał, może jak nauczycie się grać w tempo i troszkę mniej fałszować. Nie mam pretensji o teksty boście młodzi. Nie wiem serio chłopaki gdzie wy w tym widzicie to "coś".
BadMotherfucker - Pią 04 Lut, 2011
NIE po stokroć
Nie mam pojęcia co Wy w tym widzicie, ale kicz jakich mało
można gdzieś ściągnąć te kawałki? i prosiłbym jeszcze o zdjęcie i adres tej pani co śpiewa, bo chciałbym jej wysłać walentynkę bo mi się jej głos podoba w chuj :F
electropunk - Pią 04 Lut, 2011
wlasnie kicz i punk to jest wlaśnie to co najbardziej się podoba
kiedyś w punk rocku nie liczylo się aby grać w tempo tylko aby tempo bylo w graniu heh
lepiej dodać zapalu ludziom grającym pank rocka niż ich demotywować
takie bezkompleksowe granie
bladaczka - Sob 05 Lut, 2011
miasto nocą,w spokoju i klatka mają pałera,reszta mi się nie podoba wcale. "na kanapie" spieprzone chórkiem tego kolesia. ale ogółem nie ma wiochy
BadMotherfucker - Sob 05 Lut, 2011
electropunk napisał/a: | takie bezkompleksowe granie |
Moje skojarzenia tego czegoś są odrazu z kapelami typu późna pidżama p.
Nie przeszkadza mi że jest nie w tempo, tylko ogólna konstrukcja, wokal i wrażenie przy słuchaniu - po prostu czuję się zażenowany mając to na głośnikach
Jeśli tak ma wyglądać scena przyszłości to lepiej zdemotywować ich na początku
Stanzberg - Pon 07 Lut, 2011
Cytat: | Nie mam pojęcia co Wy w tym widzicie, ale kicz jakich mało
| Zgadza się, ale za to jaki super kicz!
Jak nigdy zgadzam się z electropunkiem, właśnie o to chodzi w tej mucyce.
Wcale się nie dziwię, że niewielu się podoba, bo to jest jednak bardzo kiepskie granie. Ale przez to jest mi bliższe.
Gain Kain - Pon 07 Lut, 2011
Rotten82 napisał/a: | można gdzieś ściągnąć te kawałki? i prosiłbym jeszcze o zdjęcie i adres tej pani co śpiewa, bo chciałbym jej wysłać walentynkę bo mi się jej głos podoba w chuj :F |
demo powinno być wkrótce dostępne
koncertowe video:
http://www.youtube.com/watch?v=YpP-mtMTsCs
Gain Kain - Wto 08 Lut, 2011
http://www.speedyshare.co...RIPTIZ_DEMO.rar
jest demo!
Rotten82 - Wto 08 Lut, 2011
już ściągam, ale posłucham dopiero jutro, tak czy siak dzięki ;]
Stanzberg - Śro 09 Lut, 2011
Zajebiście, ściągam!
Marchin - Śro 09 Lut, 2011
Tez pobrałem. I tez mi się podoba. Mimo tego całego amatorstwa które jako pierwsze rzuca się w uszy. Git, kibicuje wam.
Rotten82 - Śro 09 Lut, 2011
po obejrzeniu tego wideo ponawiam prośbę o zdjęcia basistki xD
szymon - Czw 10 Lut, 2011
Wreszcie kapelka z mojego miasta,która bez wstydu można polecać ludziom z innych stron miasty....
Striptiz dość często gra na lokalnym podwórku....głownie w Resursie obywatelskiej gdzie są organizowane przeglądy młodzieżowych kapel....
Niestety nie ma tam klimatu do odpowiedniej zabawy raz z uwagi na to że średnia długość grania takich kapel to kwadrans,dwa pozostałe kapele tam grające to cover bandy grające numery hard rockowe czy wręcz metalowe..trzy to długowłosa publika z liceum,która macha włosami pod sceną
Dużo lepiej wypadają koncerty w radomskich katakumbach...byłem na koncercie Striptizu jakoś na jesieni...zagrali 11 swoich kawałków około 40 minutowe granie....
Fajnie że powstało demko teraz czekam na rejestrację następnych koncertów i ze ktoś może z Warszawy lub okolic zaprosi Striptiz na granie.
Rotten jak mi zagwarantujesz zimny browarek to ci podeślę nie jedną ale dwie fotki basistki:)
Gain Kain - Czw 10 Lut, 2011
Rotten82 napisał/a: |
po obejrzeniu tego wideo ponawiam prośbę o zdjęcia basistki xD |
zdjęcie z fb zespołu:
xKOKOSx - Czw 10 Lut, 2011
Kurde dobrze sie prezentuje z tym jazzbasem
BadMotherfucker - Czw 10 Lut, 2011
Kurde ładna dziewczyna
Stanzberg - Czw 10 Lut, 2011
Cytat: | ktoś może z Warszawy lub okolic zaprosi Striptiz na granie. | Zapro już poszło, czekamy na odpowiedź!
gambrero - Czw 10 Lut, 2011
Sam się sobie dziwię, ale mi się podoba.
Oczywiście jest słabo technicznie i młodzieżowo ale jest spoko
Słychać, że dzieciaki lubią Rancid i próbują kombinować w tym stylu (chórki, kompozycja kawałków, sposób śpiewania).
Jedyne co mi naprawdę mocno przeszkadza to perka. Koleś musi sporo poćwiczyć, bo granie na hajhecie rytmu stopy wywołuje u mnie samoistny uśmiech politowania.
|
|