|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Albumy polskie - ZESPÓŁ ADMINISTRATORR - debiut
innova - Śro 08 Gru, 2010 Temat postu: ZESPÓŁ ADMINISTRATORR - debiut Administratorr powołany został do życia w marcu 2009 r. podczas koncertu w warszawskim kinie Palladium. Wówczas muzycy grający na co dzień w takich zespołach jak Vertigo, Celuloid ( Wiktor Stokowski, Piotr Skórka, Marcin Wippich) zadeklarowali swój udział w realizacji nagrań utworów autorstwa Bartka Marmola (wcześniej Bajdegapke). Utwory te składają się na pierwszy album Administratora „Piosenki w kaftanie”.
Podwaliny kompozycji i tekstów opierały się o punk rockowe schematy, ale w związku z jazzowymi korzeniami muzyków efekt finalny okazał się zgoła inny. W wyniku eksperymentu jakim jest Administratorr powstał album, na który składają się: 1) punk rockowe teksty, riffy i wokal, 2) jazzowy warsztat muzyków, który nadał całości lekkości oraz 3) alternatywny „sos” polany przez producentów i Lesława z zespołu Komety.
„Piosenki w kaftanie” zostały wydane w czerwcu 2010r. nakładem Jimmy Jazz Records.
http://www.administratorr.pl/index2.htmlstrona www administratorra
BadMotherfucker - Śro 08 Gru, 2010
3x NIE
Rotten82 - Śro 08 Gru, 2010
bieda
Stanzberg - Śro 08 Gru, 2010
Już BajdeGapke mi się nie podobało, a to zupełnie jakaś pomyłka.
Armia ludzi w swetrach i sandałach będzie zachwycona, ja nie.
suchy693 - Śro 08 Gru, 2010
Dałem to na prezent ,bida z nedzą i jeszcze gównem podlana
ko0niu - Śro 08 Gru, 2010
Myślę, że jak się chłopaki zakręcą w odpowiednim towarzystwie to za rok dwa może będą pierwszym supportem farben lehre na punkyreggaelive
Szo - Sob 12 Lut, 2011
Przecież to brzmi jak radiowy rock, a nie jak punk.
Jedynie kawałek "berliner" ma jakieś resztki punka w sobie, ale wokalista to skutecznie tuszuje.
ko0niu - Nie 13 Lut, 2011
Stąd też moja wróżba na przyszłość dla chłopców.
suchy693 - Nie 13 Lut, 2011
Szo napisał/a: |
Jedynie kawałek "berliner" ma jakieś resztki punka w sobie, ale wokalista to skutecznie tuszuje. | Ale tam wspomaga ich Lesław z Komet wokalnie i dlatego chyba jedynie dobry kawałek to jest .
|
|