PUNK FORUM
Forum Punkowe

Punk - RMF PUNK - nowe radio!!

Dev - Śro 03 Lut, 2010
Temat postu: RMF PUNK - nowe radio!!
klik

radjooo

no jak dla mnie zajebioszka, ale oceńcie sami.

Hamel - Śro 03 Lut, 2010

Faktycznie, i + tytuł obok - jakby się coś nieznanego, a ciekawego wyłapało to nie trzeba szukać cytując refren w guglach :lol:
PepsiPL - Śro 03 Lut, 2010

Właśnie obczajam. Wydaje się być bardzo przyjemne :) . Dobra nuta pogrywa. Obadajcie z resztą sami. ;-)
Biały - Śro 03 Lut, 2010

rmf ? :crazy:
Hamel - Śro 03 Lut, 2010

Biały napisał/a:
rmf ? :crazy:

No co, kiedyś to nawet w Jarocinie bywali... :mrgreen:

Dev - Śro 03 Lut, 2010

jak się nie ma do czego przyjebać, to trzeba do nazwy, nie? :smile:

teraz trzeba jakąś inicjatywę rozwinąć, żeby radio przestało być tylko internetowe :twisted:

Biały - Śro 03 Lut, 2010

kto jak kto, ale akurat ja to wiem ;)
Ale wiem też, że Malboro też bywało na Jarocinie - i co z tego? Chuj z nimi! ;)
Mi się tam nie uśmiecha słuchać RMF, tak jak nie uśmiecha mi się oglądać MTV, za to wolę sobie Contraband zapuścić - dobre radyjko, a DIY :cool:

Dev - Śro 03 Lut, 2010

wejdź i posłuchaj jakie kawałki lecą - zmienisz zdanie, believe me.
Biały - Śro 03 Lut, 2010

byłem ;)
a nie myślicie o tym że to trochę paradoks jak mainsteamowe medium nadaje pankroka? Chuj, pociśnijcie mnie jak chcecie, ale ja się z tym czuję nieswojo.

Dev - Śro 03 Lut, 2010

jakby to było tylko mainstreamowe medium, to puszczaliby green day i good charlotte. na bank ktoś kumaty maczał w tym palce i nie sądzę, żeby miał niewiadomo jaki profit z radia internetowego.

a że pod szyldem RMF, to cóż.

xkrzysiekx - Śro 03 Lut, 2010

nawet apatia jest na setliscie :rotfl:

mimo wszystko wole sluchac tych wspanialych utworow bez jingla "rmf punk" :crazy:

Hamel - Śro 03 Lut, 2010

Paradoks, to nastolatki w modnych trampkach z anarchą z jednej i pacyfką z drugiej strony. :roll:

A, paradoksem dla mnie jest też narzekanie ludzi, że w takim czy siakim miejscu nadają, a jak nie nadają, to, że nikt nigdzie nie puszcza punk rocka (nie mówię, że akurat Ty, ale znam takich)...

Dev - Śro 03 Lut, 2010

xkrzysiekx napisał/a:
jingla "rmf punk" :crazy:

jeżeli "jingl" to ta wstawka co parę kawałków, to muszę się zgodzić - rozpierdala :twisted:

łożesz, toż to sam xkrzysiux nas odwiedził !!

Biały - Śro 03 Lut, 2010

Dev, jak chcesz słuchaj, ale dla mnie to jest na prawdę sadomasochizm słuchać Minor Threat I Don't Wanna Hear It w RMF FM, MTV itd. Medium jest mainstemowe, puszcza tylko "naszą" muzykę, nie dla sceny, ale żebyśmy byli konsumentami. Jak to komuś odpowiada to, i ktoś to akceptuje, to ok. Ale czy w takim razie zostało jeszcze na tej scenie coś ważnego, wyróżniającego ją od reszty sieki? przestery? ćwieki?

o czym Wy tu w ogole mowicie? koncern medialny, ktorego czescia jest portal Miast Muzyki, tworzy radia internetowe dla konkretnych odbiorców - tu jest akurat RMF Punk bo była nisza rynkowa niezagospodarowana. za radio odpowiada jacek Szubrycht - co mozecie sopbie przeczytac zreszta na stonach Miasta Muzyki. czy ejst kumaty? w pewnym stoipniu tak. wiadomo np. ze pisal o Neurosis i ich klonach dla Przekroju. gral w black metalowej kapeli Lux Occulta z teog co pamietam
Biały - Śro 03 Lut, 2010

Hamel napisał/a:
Paradoks, to nastolatki w modnych trampkach z anarchą z jednej i pacyfką z drugiej strony. :roll:

A, paradoksem dla mnie jest też narzekanie ludzi, że w takim czy siakim miejscu nadają, a jak nie nadają, to, że nikt nigdzie nie puszcza punk rocka (nie mówię, że akurat Ty, ale znam takich)...

ja mam w pogardzie ten mainsetam, dlatego nie będę narzekał, że nie puszczają pankroka w telewizji, bo w tej muzyce chodzi o to, żeby być poza tym, mało tego - właśnie tym gardzić.

Dev - Śro 03 Lut, 2010

spoko, każdy ma swój pogląd na mainstream, diy i odcinanie się pankroka od kapitalizmu. na pewno macie chłopaki trochę racji, ale scenę można wspierać na różne sposoby, raz można sobie posłuchac Contraband, drugi raz RMF punk, nie popadajmy w niezdrowe skrajności. to jak już ktoś sobie zapuści to radio, to jest kapitalistyczną świnią obleczoną w skórę panka?
Hamel - Śro 03 Lut, 2010

"Nuuuumeeeereeeek w krzaczkaaach" :grin:

Dev, jak Ty chcesz wspierac scene poprzez słuchanie rmf punk? neismaczne jest w sumei zestawianie tych dwóch rozgłośni netowych - głównie dlatego że contraband to radio robione rpzez załogantów dla załogantów, diy i oddolnie, a rmf...no coz...biznes pani biznes
Biały - Śro 03 Lut, 2010

nie jest kapitalistyczną świnią, ale raczej właśnie tym, czym kapitalistyczna świnia - jeśli używamy już tej terminologii - chciała, by był.

jak Krzysiek napisał:
Cytat:
o czym Wy tu w ogole mowicie? koncern medialny, ktorego czescia jest portal Miast Muzyki, tworzy radia internetowe dla konkretnych odbiorców - tu jest akurat RMF Punk bo była nisza rynkowa niezagospodarowana

i to jest racja. Kapele są fajne, nie zaprzeczę. Ale stajemy się konsumentami muzyki, a nie o to chodziło. Kiedy powstawało DIY, to dlatego żeby radzić sobie bez wytwórni itd. Wiadomo było, który zespół się "sprzedał" i przeszedł do mainsteamu, a który nie - i siedzi w DIY. Tymczasem w tym radiu śmiga sobie muza w ogóle z pominięciem muzyków - oni nadają, my słuchamy - konsumujemy. Zespoły nawet nie muszą o tym wiedzieć, jak nie są zarejestrowane w ZAiKsie - a pankowcy raczej nie są ;) Jeśli będziemy mieli wyjebane na to, to znaczy że sami się oswajamy i tak na prawdę DIY, niezależność itd. tak na prawdę nic dla nas już nie znaczy. Nie liczy się już nic tylko konformizm, przesterowane gitary co weekend i półeczka z płytami.

Cytat:

to jest to samo :) w obu wypadkach chodzi o to, żeby zarobić siano ;) Żadna idea się nie liczy.

Cytat:
scenę można wspierać na różne sposoby

można. ale słuchanie RMF Punk raczej scenie nie pomaga, nawet powiedziałbym że szkodzi, bo rozpierdala od środka. I tak jak napisałem wyżej - idea się nie liczy. RMF nie robi tego kanału z sympatii dla pankroka, ale tylko i wyłącznie po to, żebyście dali im zarobić ;)

Dev - Śro 03 Lut, 2010

krzychu, błagam, czytaj dokładniej.
Biały pisał, że to radio puscza "naszą muzykę, nie dla sceny, tylko dla nas jako konsumentów" (czy jakoś tak) - "nie dla sceny", czyli rozumiem, że chodziło o to, iż jej nie wspiera? więc ja piszę, że są inne sposoby na wspieranie sceny, a jak od czasu do czasu ktoś zapuści sobie takie radio (niechby nawet codziennie) to znaczy, że jest mainstreamowym gnojkiem spod szyldu mtv?

zupełnie odwrotnie, od tego, co napisałam :razz:

ok Biały, to wszystko prawdopodobnie jest prawdą, ale ja mimo wszystko uważam, że takie radio na pewno scenie nie zaszkodzi, a wręcz ją rozwinie. co jakiś czas puszczają kawałki, których się nie zna, co w rezultacie może prowadzić do rozwijania pankowych horyzontów, zapoznawania się z nowymi kapelami i dalej kupowania kolejnych płyt itd. mała lawina. może tak być, nie da się temu zaprzeczyć. także każdy kij ma 2 końce ;-)

ten Zaiks i tak chyba nie dotyczy rozglsoni internetowych, choc nie wiem jak to dziala w odniesieniu do takiego molocha jak rmf - btw sam pamietam czasy gdy w tradycyjnym rmf fm leciala smierc kliniczna i offspring z okresu gdy wydawali sie w epitaph. i co? i nic. tak to bylo na poczatku "polskeigo kapitalizmu", ktory umacnia sie fantastycznie poprzez takie "zagospodarowywanie nisz" i dostarczanie towarow dla alternatywnej mlodziezy
Biały - Śro 03 Lut, 2010

nie znaczy, że jest gnojkiem Dev, ale zwyczajnie daje robić się w chuja. naprodukowałem się i nie wiem co jeszcze mógłbym napisać, by bardziej rozjaśnić to, co czuję.

Marta, alez czytam. tylko nei bardzo wiem czego oczekiwalas bym napisal? ze neibronie nikomu sluchania rmf fm na zmiane z contraband? sluchaj sopbie jak chcesz. ale nie mow prosze ze wspierasz scene.
Dev - Śro 03 Lut, 2010

Biały, jak możesz to ustosunkuj się jeszcze do mojego edita ;-)

Krzysiek - nigdzie nie napisałam, że wspieram scenę słuchając radia RMF Punk - teraz chyba jest jasno i czytelnie.

zima psuje plany :evil: