|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Polityka - Barack Obama dostał pokojowego nobla
Aneta - Sob 10 Paź, 2009 Temat postu: Barack Obama dostał pokojowego nobla "Pierwszy czarnoskóry prezydent Stanów Zjednoczonych Barack Obama został laureatem tegorocznej Pokojowej Nagrody Nobla - ogłosił w Oslo norweski Komitet Noblowski.
Nagroda została przyznana Obamie za wysiłki na rzecz redukcji broni nuklearnej na świecie i stworzenia nowej atmosfery w sferze współpracy między narodami.
W uzasadnieniu podkreślono wkład Obamy w "umocnienie międzynarodowej dyplomacji". Prezydent USA "stworzył nowy klimat międzynarodowy" - wskazał Komitet.
- Sensacja w Oslo - napisała w pierwszym komentarzu agencja dpa."
zapraszam do dyskusji
Aneta - Sob 10 Paź, 2009
ale ma chęci
ja też mam chęci ! dostanę nobla?
Kamyla - Sob 10 Paź, 2009
na razie nic nie zrobił, ale teraz po prostu w jakimś stopniu został zmuszony do przyjęcia takiej a nie innej postawy i ogarnięcia "lekkiego" burdelu po Bushu. Tak to odbieram. Polityka...
Aneta - Sob 10 Paź, 2009
sie bali ze nic nie zrobi wiec dali mu pokojowego zeby go zmusić
w sumie patrzac na obamę przez pryzmat busza ... nie musial sie bardzo starac...
gooy - Sob 10 Paź, 2009
YES WE CAN
spaf_antynazi - Sob 10 Paź, 2009
no w sumie ktos mi powiedzial ze Janina Ochojska powiedziala ze lepsza opcja to Nobel dla Marka Edelmana!!!
QBA - Sob 10 Paź, 2009
Ostatnio idąc przes skwerek usłyszałem:" Po co nobel? Nie wystarczyłby banan?''
ko0niu - Sob 10 Paź, 2009
Wstyd na skalę światową, spójrzmy prawdzie w oczy, dostał tą nagrodę za sam fakt bycia "pierwszym czarnoskórym prezydentem USA" nic specjalnego nie zrobił. Nie można dawać ludziom nobla za bycie murzynem. Obama wyszedłby z twarzą odmawiając przyjęcia nagrody. "Nie zasłużyłem na tą nagrodę, ale ją przyjmę" to tekst głupi.
Aneta ma racje, żeby wypaść dobrze po Bushu to się bardzo starać nie trzeba. To tak jak rzucić pełnosprawnego sportowca na para-olimpiadę i go chwalić, że wygrywa.
100% Hate - Sob 10 Paź, 2009
ko0niu napisał/a: | Wstyd na skalę światową, spójrzmy prawdzie w oczy, dostał tą nagrodę za sam fakt bycia "pierwszym czarnoskórym prezydentem USA" nic specjalnego nie zrobił. Nie można dawać ludziom nobla za bycie murzynem. |
Zgadzam się w 100%.
Cyb - Sob 10 Paź, 2009
Ktoś się orientuje czy reszta laureatów zasłużyła się w równym stopniu jak obama?
Mechanik - Nie 11 Paź, 2009
Generalnie mam gdzieś tą całą sprawę, ale spodobał mi się ten komentarz:
http://www.youtube.com/watch?v=D-eQZL5taFg
Cyb - Nie 11 Paź, 2009
Mecenas - Pon 12 Paź, 2009
Cytat: | Obama wyszedłby z twarzą odmawiając przyjęcia nagrody. "Nie zasłużyłem na tą nagrodę, ale ją przyjmę" to tekst głupi. |
nie przyjmując tej nagrody do reszty skompromitowałby komitet noblowski, żaden poltyk nie pozwoliłby se na to
sama decyzja to żenada, zresztą dwa lata temu nobla dostał Al Gore, a jakos wczesniej murzynka która sadziła drzewa w kenii
Stanzberg - Pon 12 Paź, 2009
Żenada i porażka, ale w sumie cieszy mnie dewaluacja tej i tak chujowej i bezsensownej nagrody.
Jakby Obama nie był czarny musiałby trochę popracować na tego Nobla, a tak... Good Morning, Black Pride.
xkrzysiekx - Pon 12 Paź, 2009
Skandynawia ostroją absurdu w Europie!
Biały - Wto 13 Paź, 2009
USA to na prawdę miłujące pokój państwo
ko0niu - Wto 13 Paź, 2009
No pewnie od lat "walczą o pokój aż leje się krew"
Ryszard - Śro 14 Paź, 2009
100% Hate napisał/a: | ko0niu napisał/a: | Wstyd na skalę światową, spójrzmy prawdzie w oczy, dostał tą nagrodę za sam fakt bycia "pierwszym czarnoskórym prezydentem USA" nic specjalnego nie zrobił. Nie można dawać ludziom nobla za bycie murzynem. |
Zgadzam się w 100%. |
Ja też. Aż dziwne.
wawrzon - Śro 14 Paź, 2009
Moim zdaniem jest to bardziej cios w Komitet Noblowski. Dali mu "na zachętę" - ale nie wiedzą co Obama będzie robił i jaka politykę uprawiał do końca kadencji. Może zdążymy doczekać kolejnej wojny z Usa...
to był też cios dla tych wszystkich którzy takową nagrodę otrzymywali za lata swojej ciężkiej pracy...
---
Zabawny wydał mi się komentarz zasłyszany w którymś programie radiowym:
Cytat: | do Woodrowa mu daleko, i ot nie ze względu na kolor skóry |
Biały - Śro 14 Paź, 2009
ja obstawiam, że bydzie w ciągu najbliższych lat atak na Iran
wawrzon - Śro 14 Paź, 2009
bardoz prawdopodobne... i dokręcanie śrubki w Afganistanie
r27 - Pon 19 Paź, 2009
póki co laureat robi wszystko by udowodnic iż NAPRAWDĘ zasłużył na nagrodę http://wyborcza.pl/1,7547...ganistanie.html
gooy - Pon 19 Paź, 2009
a streseman to zasluzyl
|
|