|
PUNK FORUM Forum Punkowe |
 |
Kapele z Polski - Starzy Singers
BadMotherfucker - Pią 17 Lip, 2009 Temat postu: Starzy Singers Witam!
Zapraszam do dyskusji wszystkich fanów i antyfanów kapeli. Z obydwu stron spodziewam się solidnych argumentów najeżdżających na opozycję. Niech zacznie się napinka
Co powiem od siebie - dla mnie kapela super zajebista. Dwie pierwsze płyty wymiatają (szczególnie pierwsza pt. Ombreola) zarówno tekstami jak i muzyką. Teksty których nie powstydziliby się nawet pankowcy z GYL, muzyka tak nieschematyczna i arytmiczna jak tylko można zagrać z metronomem na uszach.
Obecnie zespół na przygaśnięciu - nie słychać o ich koncertach i żadnych nowinek na temat planowanych wydawnictw. Może ktoś wie coś więcej na ich temat (mile widziany kontakt osobisty)?
Stanzberg - Wto 21 Lip, 2009
Zespół zajebisty, szczególnie początki: potem trochę wsiąkli w "warsiawską scenę alternatywną" - gdzie może pasują lepiej, ale wolałem jak grali z punkowymi kapelami.
Lider zespołu jest tradycyjnie zaangażowany w taką ilość istniejących trwale oraz efemerycznych projektów, że szansa na regularną reaktywację kapeli jest niewielka.
Muzycznie zespół na zajebisty plus, ale do tego dochodzą świetne teksty, absurdalne, dowcipne i na poziomie.
Można pisać, i pisać.
Nie wiem, czy nie ma o nich tematu już.
Mecenas - Wto 21 Lip, 2009
maczo lubi z masłem chlebek zjeść
nie wiem czy to pankrok, ale muzyka rewelacyjna
Cytat: | Teksty których nie powstydziliby się nawet pankowcy z GYL |
tego nie rozumiem, że co niby, takie zaangażowane, bo z tego co pamiętam to GYL wrzeszczeli o Tybecie, anarchii i McDonaldzie,
SS to trochę inna stylistyka
p.s. nie wiedziałem że Moretti (guru warszawskiej sceny alternatywnej) tam grał
xkrzysiekx - Wto 21 Lip, 2009
Mecenas napisał/a: | maczo lubi z masłem chlebek zjeść
nie wiem czy to pankrok, ale muzyka rewelacyjna
Cytat: | Teksty których nie powstydziliby się nawet pankowcy z GYL |
tego nie rozumiem, że co niby, takie zaangażowane, bo z tego co pamiętam to GYL wrzeszczeli o Tybecie, anarchii i McDonaldzie,
SS to trochę inna stylistyka
p.s. nie wiedziałem że Moretti (guru warszawskiej sceny alternatywnej) tam grał |
pewnei chodiz o "Wszystkiego najlepszego", zamieszczone na skladaku benefitowym Nigdy Wiecej "Muzyka przeciwko rasizmowi"
Stanzberg - Wto 21 Lip, 2009
Cytat: | p.s. nie wiedziałem że Moretti (guru warszawskiej sceny alternatywnej) tam grał | W gruncie rzeczy to on był mózgiem tej kapeli. No, jednym z dwóch.
Lista kapel w jaki gra i grał nie zmieściłaby się na kartce A4.
Ostatnio nawet didżejował na pl. Zbawiciela na jakimś street feście. [/quote]
Mecenas - Wto 21 Lip, 2009
kolega mi mówił że moretti grał też na jakiejś klezmerskiej imprezie na próżnej
BadMotherfucker - Pią 24 Lip, 2009
Wszystkie teksty mają takie że żadna kapela by się nie powstydziła. A GYL faktycznie miał zajebiste - może nie tak zaangażowane jak znakomita część anarcho, krast sceny, ale zajebiste (swoją drogą krastowcy przesadzają )
Stanzberg - Sob 25 Lip, 2009
Niezupełnie rozumiem wypowiedź powyżej, ale OK.
Blekit - Śro 29 Lip, 2009
ja to wiem, ty to wiesz, co się na mnie ciągle drzesz?
debiut świetny, drugie wydawnictwo kompletnie mi nie wchodzi, za to trzecie, o dziwo, prawie jak pierwsze
technicznie miazga
pamiętam, nie zapomnę! jak dnia pewnego odwiedził mnie znajomy
leciał akurat "fakszirak", intro
no i znajomy: "od razu słychać, że to nie polska kapela"
BadMotherfucker - Śro 29 Lip, 2009
Mi znowu ostatni album (Takie jest życie) nie podchodzi. Rock-a-bubu bardziej w klimatach cudownego wprost debiutu.
Ponawiam pytanie - czy ktoś się orientuje co jest z kapelą? Jakiś kontakt z członkami?
Stanzberg - Czw 30 Lip, 2009
Cytat: | Ponawiam pytanie - czy ktoś się orientuje co jest z kapelą? Jakiś kontakt z członkami? | Wysil się trochę...
http://www.myspace.com/starzysingers
www.starzysingers.com
BadMotherfucker - Czw 30 Lip, 2009
Przeglądałem myspace'a i stronkę dziesiątki razy, dlatego pytam o kontakt osobisty z kapelą żeby dowiedzieć się czegoś konkretnego a nie że "w tym miejscu historia się urywa"
|
|